29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeRegionaalCode oranje: maandag (zeer) zware windstoten

Code oranje: maandag (zeer) zware windstoten

Regionaal – Het KNMI geeft voor morgen code oranje af voor de provincie Noord-Holland en Friesland. Vanaf het einde van komende nacht komen er in het westen en noordwesten zware windstoten voor, die zich in de loop van maandagochtend over het hele land uitbreiden.

De windstoten komen uit een noordwestelijke richting. Met name in de tweede helft van de ochtend heeft het noordwesten van het land te maken met zeer zware windstoten van 90-110 km/uur. In het (noord)westelijk kustgebied, mogelijk ook rondom het IJsselmeer, komen dan zeer zware windstoten van 100-120 km/uur voor. Voor Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied is hiervoor een code oranje van kracht.

Dieper landinwaarts worden zware windstoten van 75-90 uur verwacht, hiervoor geldt een code geel. Met name het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Maandagmiddag nemen de windstoten geleidelijk weer af.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.