4.9 C
Purmerend
maandag 5 december 2022

Home112Mislukte plofkraak Wormerplein: woning ontruimd

Mislukte plofkraak Wormerplein: woning ontruimd

Purmerend – Vannacht rond 04:30 uur hebben criminelen op het Wormerplein door middel van een plofkraak geprobeerd een pinautomaat leeg te halen. Dit mislukte, de kluis konden zij niet buitmaken. De schade is enorm en bewoners van een bovenwoning moest vannacht hun huis verlaten.

Direct na de plofkraak zijn vermoedelijk twee personen gevlucht op een zwarte scooter in de richting van het De Vriesplein. De politie is direct een zoekactie gestart naar de verdachten, echter zonder resultaat.

Ondernemers schrokken toen ze vanmorgen het winkelplein op liepen. De meesten wisten nog van niets. Er is schade bij een aantal winkels rondom de geldautomaat. Door de enorme druk die de explosie heeft veroorzaakt, lagen de brokstukken tot wel 40 meter verderop.

Na een onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst werd de woning boven de automaat weer vrijgegeven en konden de bewoners weer naar huis. Deze ochtend doet de politie verder onderzoek op het Wormerplein.

Foto’s: Regio Purmerend


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. De hufters.
    Woningen ontruimd.
    Winkels en woningen beschadigd.
    Winkels kunnen niet (volledig) open.
    En dan te bedenken dat deze hufters NIETS hebben buitgemaakt (maar wel heel veel onschuldigen gedupeerd hebben).

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,196FansLike
2,236VolgersVolg
1,534VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.9 ° C
6.1 °
3.5 °
89 %
0.9kmh
100 %
ma
7 °
di
8 °
wo
7 °
do
6 °
vr
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.