18.3 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendNS: "Intercity Enkhuizen-Amsterdam Centraal stopt mogelijk vanaf 2023 tijdens spits ook in...

NS: “Intercity Enkhuizen-Amsterdam Centraal stopt mogelijk vanaf 2023 tijdens spits ook in Purmerend”

Purmerend – Een directe treinverbinding tussen Purmerend en Amsterdam Centraal. Veel Purmerenders vragen al jaren om de terugkeer van het traject. De NS heeft plannen om deze directe route tijdens de spits vanaf 2023 weer in te stellen. Er zijn nog wel een paar mitsen en maren.

De NS wil met een stop extra op het traject geen verlies in reistijd veroorzaken, zodat de huidige aansluitingen behouden blijven. Dit is mogelijk door een aantal ‘Niet Actief Beveiligde Overwegen’ (NABO) te sluiten. Op dit moment moet de intercity tussen Enkhuizen en Amsterdam Sloterdijk een aantal keer vaart minderen rondom de niet beveiligde overgangen. Door deze NABO’s wel te beveiligen kan de trein op normaal tempo doorrijden. Bovendien is het veiliger. Het levert tijdwinst op die kan worden gebruikt voor een extra stop op station Purmerend.

De NS gaat in gesprek met regionale stakeholders om in lijn met de regionale ontwikkelagenda Hoornse Lijn het plan als een pilot in 2023 en 2024 uit te voeren. Zo moet de bediening van station Purmerend te verbeteren.

Verder heeft de coronapandemie heeft grote impact op het gebruik van het openbaar vervoer door reizigers en ook de dienstverlening van NS. Het bedrijf presenteert deze plannen onder voorbehoud van hoe de pandemie zich ontwikkelt en de financiële afspraken met het Rijk.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Is er toevallig bij jullie iets bekend over waarom deze intercity niet meer rijdt/stopt in Purmerend in de spits? Is dit vanwege een zomerstop? Rijdt al weken niet meer, verscheen vorige keer wel in de NS app voor deze week, nu ik opnieuw kijk is het weer verschoven naar de week van 22/8,

 2. De NS krijgt het niet een voor elkaar om de laatste 10 jaar de treinen enigszins op tijd te laten rijden als:
  – het waait
  -het regent
  -het sneeuwt
  -het boven de 23 graden is
  -het vakantietijd is
  -er al meer dan 1,5 jaar een pandemie met quarantaineregels van kracht is
  Etc.etc.
  Dus die intercity zal wsch een gevalletje DREAM ON blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19.5 °
16 °
65 %
0.9kmh
87 %
wo
17 °
do
20 °
vr
19 °
za
16 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.