-0.9 C
Purmerend
vrijdag 9 december 2022

HomeRegionaalLege schappen bij supermarkten door prijzenruzie met leveranciers

Lege schappen bij supermarkten door prijzenruzie met leveranciers

Regionaal – De supermarkten zijn in een prijzenconflict verwikkeld geraakt met leveranciers van producten. Sommige producenten willen hun prijzen verhogen tot wel 20%. Supermarkten geven aan dat die prijsstijging in de meeste gevallen onvoldoende onderbouwd is. Zo is Albert Heijn is in een prijzenconflict verwikkeld geraakt met Nestlé.

De tekorten van producten hebben bij sommige supermarkten nog niet geleid tot lege schappen omdat in de magazijnen nog voorraad is. Supermarkten begrijpen dat leveranciers de stijging van productiekosten in hun prijzen verwerken maar ze zien ook dat er leveranciers zijn die het argument van inflatie gebruiken om hun marges te verhogen.

Leveranciers zeggen dat de prijsstijging nodig is omdat ze zelf te maken hebben met hogere kosten voor onder meer vervoer en basisvoedingsmiddelen, zoals vlees, zuivel en tarwe. De onderhandelingen tussen leveranciers en de supermarkten over de kosten van de producten in de winkels zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen. Normaal gesproken zijn die onderhandelingen voor het einde van een kalenderjaar afgerond zodat ze ingaan in het nieuwe jaar.

Fotografie: © Regio Purmerend


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,197FansLike
2,236VolgersVolg
1,534VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
-0.9 ° C
0 °
-3 °
96 %
2.2kmh
74 %
vr
4 °
za
5 °
zo
2 °
ma
2 °
di
-0 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.