15.8 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendAkkoord gemeente zo goed als rond: deze partijen vormen de komende jaren...

Akkoord gemeente zo goed als rond: deze partijen vormen de komende jaren de coalitie

Purmerend – Op 24 november vonden er in Purmerend en Beemster gemeenteraadsverkiezingen plaats voor de nieuw te vormen gemeente. De coalitieonderhandelingen zitten in de afrondende fase, waardoor het duidelijk is welke partijen de komende vier jaar een leidende rol binnen de gemeente zullen hebben.

Sinds begin januari spreken Stadspartij-Beemster Polder Partij, PvdA, CDA en Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster over de koers voor de aankomende vier jaar. “De onderhandelingen rondom het coalitieakkoord verlopen soepel. De beoogde coalitiepartijen verwachten binnen twee weken de laatste hand te leggen aan het coalitieakkoord”, aldus Bert Meulenberg, lijsttrekker van de Stadspartij-Beemster Polder Partij

“Begin januari zijn we gestart met intensieve gesprekken tussen deze vier partijen. De gesprekken lopen voorspoedig en opbouwend. We leggen samen een stevige basis voor een sterk coalitieakkoord. De belangrijkste thema’s zijn inmiddels bepaald. De komende jaren willen we ons blijven inzetten op wonen, leefbaarheid en een sterke samenleving.”

De beoogde coalitiepartners verwachten het nieuwe coalitieakkoord halverwege maart te presenteren. In dit coalitieakkoord worden de belangrijkste onderwerpen en bijbehorend beleid uitgelegd.

.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.8 ° C
17.3 °
14.4 °
75 %
0.9kmh
91 %
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.