19.1 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeRegionaalKlopjacht die eindigde in Broek in Waterland, politie toont verdachten van miljoenenroof...

Klopjacht die eindigde in Broek in Waterland, politie toont verdachten van miljoenenroof (video’s)

Regionaal – Het was de opening van het NOS Journaal op 19 mei 2021: de klopjacht op een groep overvallers die eindigde in een weiland in Broek in Waterland. Kort daarvoor was voor tientallen miljoenen euro’s aan edelmetalen buitgemaakt bij de overval op een waardetransport in Amsterdam.

Ondanks aanhoudingen heeft een aantal overvallers tot nog toe uit handen van de politie weten te blijven. Ook een deel van de buit is nog altijd niet teruggevonden. Inmiddels beschikt de politie over zeer herkenbare beelden van een aantal voortvluchtige verdachten.

Vanavond besteedde het programma Opsporing Verzocht van AVROTROS aandacht aan de zaak.

Drie auto’s

De daders, vermoedelijk allemaal Fransen en Belgen, kwamen rond 14.00 uur die woensdag in actie bij het pand aan de Meeuwenlaan in Amsterdam. Met een Porsche Cayenne ramden ze de deur, waarna ze het personeel onder schot hielden en de buit uit het waardetransport naar de drie vluchtauto’s brachten; de Porsche en twee Audi stationwagens. Al schietend vluchtten ze.

Overgestapt in Diemen

Twee van de drie auto’s scheurden, met de politie op de hielen, richting Broek in Waterland. Daar werden vijf overvallers aangehouden. Een zesde overleed. De derde vluchtauto, een Audi A4, is buiten het zicht van de politie doorgereden richting Diemen. Daar zijn de daders overgestapt in een BMW met Belgisch kenteken. De Audi lieten ze brandend achter.

Safehouse in Rotterdam

Met de BMW zijn de ontkomen overvallers doorgereden naar een appartement aan de Langenhorst in Rotterdam-Zuid. Deze locatie gebruikten ze als ‘safehouse’. Rond die locatie is een aantal verdachten gefilmd door bewakingscamera’s.

Ibrahim Akhlal

De politie heeft één van deze verdachten kunnen identificeren als de 26-jarige Ibrahim Akhlal. Hij is geboren op 14-12-1995 in Sint-Joost-ten-Node in België. Hij beschikt over zowel de Belgische als de Marokkaanse nationaliteit. Heeft u informatie over zijn verblijfplaats, geef het alstublieft door; dat mag ook anoniem.

Ibrahim Akhlal (26) uit België

Verdachte NN1

Deze man is vermoedelijk één van de daders. De politie wil weten wie hij is en waar hij verblijft.

NN1 is vermoedelijk één van de overvallers

Verdachte NN2

Deze man met zijn trui van Manchester United was waarschijnlijk ook bij de overval in Amsterdam. Ook van hem wil de politie zijn identiteit weten, net als waar hij nu is.

Geef het door als u weet wie of waar NN2 is

Verdachte NN3

Deze man is gefilmd vlak bij het safehouse. Ook hij wordt gezocht.

Verdachte NN3 (rechts) met Ibrahim Akhlal

BMW

De meeste auto’s die door de overvallers zijn gebruikt zijn ofwel uitgebrand of in beslag genomen. Alleen een BMW uit de 3-serie rijdt vermoedelijk nog ergens rond. Op de camerabeelden heeft de auto gestolen Belgische kentekenplaten. De kans is groot dat die sindsdien zijn vervangen. Wie herkent deze BMW, waar staat die auto nu en wie beschikt erover?

Buit

Al werd het overgrote deel van de buit teruggevonden, er ontbreekt nog altijd een deel met een waarde van ruim vier miljoen euro. Wie heeft informatie over de nog ontbrekende tonnen met platinum, goudkorrels en omgesmolten goudbaren? Waar zijn deze mogelijk te koop aangeboden?

Help de politie

  • Waar is Ibrahim Akhlal?
  • Wie herkent een of meer van de verdachten en/of weet waar zij kunnen zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34 
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459800

U kunt ook online uw tip doorgeven: https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
19.1 ° C
20.6 °
17.8 °
72 %
0.5kmh
5 %
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.