13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendLuchtkwaliteit klein beetje verbeterd in Purmerend

Luchtkwaliteit klein beetje verbeterd in Purmerend

Purmerend – In vergelijking met het jaar 2020 is in 2021 op verschillende meetpunten in Purmerend de luchtkwaliteit verbeterd met kleine verschillen. Op 5 september 2019 gaf wethouder van Meekeren het startschot voor het meten van de luchtkwaliteit in onze gemeente. Nu komen de gegevens voor het tweede jaar naar buiten. De gemeente blijft in ieder geval de luchtkwaliteit meten tot en met het jaar 2024.

Wethouder Paul van Meekeren (milieu) zei eerder tegen Regio Purmerend dat hij het belangrijk vind dat deze metingen plaatsvinden: “We zetten ons in voor een stad waar iedereen fijn en gezond kan leven. Door inzichtelijk te maken hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in Purmerend, kunnen we eventueel maatregelen nemen als blijkt dat dat nodig is.”

Op twee meetpunten is de luchtkwaliteit ietsjes achteruit gegaan te weten het Looiersplein en de Gorslaan. Alle tien de meetpunten in Purmerend blijven onder het landelijke vastgestelde jaargemiddelde NO2 van 40 μg/m3.

Op de website www.NO2buisjes.nl kan iedereen de resultaten van die metingen zien.

Wat is stikstofdioxide?

Stikstofdioxide (NO2) is een gas dat in Nederland voor een groot gedeelte door het autoverkeer wordt geproduceerd. Het is daarom een belangrijke indicator voor de luchtverontreiniging door verkeer. Langs grote wegen komen hoge concentraties voor die over een afstand van enkele kilometers afnemen tot lage concentraties. Stikstofdioxide draagt bij aan smog.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ik weet het niet maar beetje vreemd dat overal waar gebouwd wordt of bouwplannen in voorbereiding zijn zakt het getal NO2 van 40 μg/m3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.