23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendAsbesthoudend materiaal zit diep en vast in bodem, gemeente gaat saneren

Asbesthoudend materiaal zit diep en vast in bodem, gemeente gaat saneren

Purmerend – Het asbesthoudende materiaal wat langs de sloot ten oosten van de Burgemeester D. Kooimanweg is aangetroffen en waarvoor de gemeente een onderzoek is gestart, word uit de grond gehaald. De uitslag van het onderzoek is bij de gemeente binnengekomen en hieruit blijkt dat het asbest alleen zit op de plek waar het bij het eerste bodemonderzoek is aangetroffen.

Het asbest blijkt slechts op één plek en diep en vast in de bodem te zitten. Er is geen asbest aangetroffen boven de bodem. Asbest is alleen een risico voor de gezondheid als er losse vezels worden ingeademd. Dat is in dit geval niet mogelijk. Hiermee zijn er geen gezondheidsrisico’s voor de omgeving.

Gemeente gaat het asbest uit de bodem verwijderen

De omgevingsdienst heeft de gemeente gezegd dat het niet nodig is om het asbest uit de bodem te halen zodat de bodem niet meer verontreinigd is. De gemeente gaat toch saneren gezien de publieke functie van de grond en het feit dat dit nabij een speelgelegenheid ligt. Hiermee voldoet de gemeente ook aan hun zorgplicht.

De procedure om hiervoor toestemming te krijgen duurt maximaal 6 weken. Het saneren zelf duurt ongeveer 2 weken. Terrascan, het bedrijf dat ook het onderzoek heeft uitgevoerd, gaat de bodem saneren. De medewerkers van dat bedrijf dragen beschermende pakken tijdens het saneren.

Hekken blijven staan

Omdat het saneren pas na de toestemming kan starten, laat de gemeente de hekken voor nu staan. Zodra het asbest uit de bodem is gehaald worden alle hekken weggehaald. Ook de voetbalkooi wordt op dat moment weer vrijgegeven.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2022/02/11/asbesthoudend-materiaal-aangetroffen-voetbalkooi-uit-voorzorg-afgezet/

Fotografie: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. ‘Asbest is alleen een risico voor de gezondheid als er losse vezels worden ingeademd’ klopt hoor behalve voor de SVP en aannemers.
    In de Purmer Zuid heeft menigeen een bericht gekregen dat er MISSCHIEN asbest in het kruipluik KAN zitten. Let wel: niet zeker dat er asbest is.
    Maar de woningeigenaren MOETEN voor de, eerste, leidingrenovatie, in ruim 30 jaar, het kruipluik vervangen, een melding doen bij de Omgevingsdienst, afvoer regelen in speciale verpakking want anders wordt er of niet gerenoveerd of op kosten van de woningeigenaren een noodkruipluik geplaatst.
    Omdat er MISSCHIEN asbest in het kruipluik zit waar niets meegedaan wordt…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.