15.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendRTV Purmerend krijgt eervolle vermelding Saskia Stuivelingprijs 2021 "lokale democratie dichter bij...

RTV Purmerend krijgt eervolle vermelding Saskia Stuivelingprijs 2021 “lokale democratie dichter bij de burgers gebracht”

Purmerend – Lokale omroep RTV Purmerend heeft een eervolle vermelding gekregen in het kader van de Saskia Stuivelingprijs 2021. De Saskia Stuivelingprijs 2021 is een prijs voor regionale en lokale politieke journalistiek. De winnaar van de prijs was Gep Leeflang van dagblad de Stentor en kreeg deze voor het blootleggen van de ‘arrogantie van de macht’ in Epe.

De jury van de Saskia Stuivelingprijs heeft de eervolle vermelding gegeven aan de redactie van RTV Purmerend voor de wijze waarop zij eind vorig jaar verslag hebben gedaan van de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen.

Uit het juryrapport: “Tientallen vrijwilligers hebben een mammoetklus geklaard door met professioneel gemaakte radio- en televisie-uitzendingen de campagne en de verkiezingen te verslaan waardoor de lokale democratie in de moeilijke coronatijd dichter bij de burgers werd gebracht.”

Tijdens en voor de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen waren er diverse programma’s geprogrammeerd bij de Purmerendse omroep. Op de verkiezingsdag was er bijna vol continue verslag op radio en televisie met het laatste nieuws, achtergronden en analyses. Tijdens de uitslagenavond gaf Piet van Dijk commentaar bij de inkomende cijfers van de verschillende stembureaus. Mick Smits zat die avond met inwoners aan tafel om hier direct duiding aan te geven.

Regio Purmerend feliciteert RTV Purmerend met de behaalde eervolle vermelding.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.4 ° C
16.7 °
14.4 °
82 %
0.4kmh
95 %
do
24 °
vr
27 °
za
27 °
zo
20 °
ma
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.