12.8 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomePurmerendBurggolf Purmerend stelt 80 hotelkamers beschikbaar voor vluchtelingen Oekraïne

Burggolf Purmerend stelt 80 hotelkamers beschikbaar voor vluchtelingen Oekraïne

Purmerend – Burggolf Purmerend stelt 80 voormalig hotelkamers beschikbaar voor vluchtelingen uit de Oekraïne. De locatie sloot op 18 oktober 2021 haar deuren als hotel en heeft om die reden tientallen hotelkamers vrij als tijdelijke opvang.

In overleg met de gemeente Purmerend heeft het bedrijf aan de Westerweg in Purmer-Noord besloten om de kamers beschikbaar te stellen. Naar alle waarschijnlijkheid worden morgen al de eerste twintig hotelkamers bewoond door mensen die gevlucht zijn voor de oorlog uit de Oekraïne.

Burggolf heeft samen met de gemeente een projectteam geformeerd om de komst van de vluchtelingen voor te bereiden. “Met man en macht is er de laatste dagen gewerkt om de komst van onze ‘Oekraïense gasten’ mogelijk te maken”, vertelt directeur Sam van Eeghen. “Zo liepen er acht elektriciens rond om de stroomvoorziening weer op orde te krijgen. Ook hebben we geweldige hulp gehad van onze leveranciers. Niet alleen qua voeding, maar ook voor apparatuur als koffiezetters.”

De hele benedenverdieping van het complex zal bestemd zijn voor de Oekraïners. De gebruikers van de golfbaan, kunnen boven van de faciliteiten gebruik blijven maken. Er wordt tevens een extra internet-netwerk aangelegd waar de vluchtelingen gebruik van kunnen maken.

“Toen we onze hoteldeuren sloten vanwege de magere bezetting door corona, hadden we niet kunnen bedenken dat we zo snel volledig zouden moeten opschalen. Een deel van de kamers is gereed voor de eerste gasten en dat zullen we in stappen uitbreiden tot 80 kamers. We zijn trots dat we dit steentje mogen bijdragen. De samenwerking met de gemeente is fenomenaal, dat moet gezegd worden. Maar eerlijk? Ook wij hebben geen idee wat er op ons af zal komen en hoeveel mensen -met of zonder huisdieren- we hier zullen opvangen”, aldus Van Eeghen.

Burgemeester Don Bijl is blij met het aanbod van BurgGolf: “Ik ben blij dat de eigenaar van BurgGolf zich bereid heeft gevonden om samen met ons te kunnen bijdragen in de opvang. De -voornamelijk- vrouwen en kinderen die gevlucht zijn kunnen nog nauwelijks beseffen wat hen is overkomen. Hier kunnen zij op adem komen van de vlucht. De inzet voor opvang is zeer bewonderingswaardig.”

Gemeente, veiligheidsregio en de politie coördineren de komst van de mensen uit het oorlogsgebied.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Leegstaand hotel dat beschikt over alle basisvoorzieningen (water, licht, riolering, verwarming etc.) en voldoet aan de eisen van veilig verblijf (o.m. brandveiligheid) is natuurlijk een toppertje in de opvang van deze Oekraïners. Chapeau!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.4 °
12 °
80 %
4kmh
100 %
zo
16 °
ma
19 °
di
20 °
wo
18 °
do
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.