14.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeRegionaalRWS: "In het meest pessimistische scenario blijft de spitsstrook tussen Zaandam en...

RWS: “In het meest pessimistische scenario blijft de spitsstrook tussen Zaandam en Purmerend tot 2025 gesloten”

Regionaal – Automobilisten tussen Zaanstad en Purmerend zal het de afgelopen periode niet zijn ontgaan. De spitsstrook op de A7 tussen Zaanstad en Purmerend is gesloten. Oorzaak is vocht in de camera’s op het traject. Omdat de verkeerscentrale het verkeer op de strook niet goed in de gaten kan houden, is de baan met rode kruizen afgezet. Dit heeft lange files tot gevolg die al vroeg in de spits beginnen en doorlopen tot een flink deel van de ring A10.

Wie denkt dat er de komende dagen een auto van Rijkswaterstaat het probleem zal komen oplossen heeft het helaas mis. Dat bevestigt ook een woordvoerder van RWS. “De camera’s zijn oud en moeten vervangen worden. Bij bepaalde weersomstandigheden kan er vocht in de camera’s komen. Dat is niet alleen op dit traject, maar op meer plekken in het land.”

Om de veiligheid van het wegverkeer te waarborgen wordt de strook dan afgekruisd. RWS begrijpt dat dit voor de weggebruikers vervelende situaties oplevert. “We hebben deze camera’s helaas niet op de plank liggen. Deze moeten besteld worden. Bovendien kunnen we ons geld maar één keer uitgeven. De vervanging van de camera’s op dit traject staat gepland voor 2025.”

RWS hoopt dat het probleem eerder verholpen kan worden, maar benadrukt dat dat niet op korte termijn zal zijn. In het meest pessimistische scenario zal de strook nog tot medio 2025 dicht blijven. “Het is niet te hopen, maar het is helaas ook niet uitgesloten.” De komende tijd zullen automobilisten het nog even moeten doen met de file’s in de richting van Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
15 °
12.9 °
78 %
4kmh
93 %
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.