21.7 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeRegionaalWist u dat? Rookmelders verplicht in elke woning per 1 juli 2022

Wist u dat? Rookmelders verplicht in elke woning per 1 juli 2022

Regionaal – Per 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht in elke woning. Deze verplichting houdt in dat op iedere etage waar zich een verblijfsruimte of afgesloten ruimte bevindt, minstens één rookmelder (bij voorkeur in de vluchtweg) geplaatst moet worden. Rookmelders verplicht stellen in alle woningen heeft als doel het aantal doden bij woningbranden te verminderen. Bij brand vallen immers de meeste slachtoffers door het inademen van rook. 

Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. Verhuurders van woningen moeten deze installeren voor hun huurders. Voor een eigen woning bent u zelf verantwoordelijk om deze te plaatsen. Verzekeringsmaatschappijen zullen dit in de nabije toekomst in hun voorwaarden gaan verwerken.

De rookmelder kunt u het beste plaatsen op het plafond van de hal waar de kamers op uitkomen. Houd er rekening mee dat de melder op een afstand van ten minste 50 centimeter van de muur moet worden geplaatst. Hang ook geen rookmelder in de buurt van ventilatieopeningen of radiatoren. Meestal is 1 rookmelder per etage genoeg. Bij het monteren van meerdere rookmelders is het verstandig gebruik te maken van gekoppelde rookmelders. Vergeet niet om de rookmelder regelmatig te testen.

Bij partner Bol.com zijn verschillende rookmelders te krijgen die voldoen aan de normen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Hang een rookmelder niet in uw keuken.
    Hang een rookmelder niet direct voor de deur van uw badkamer.
    Schilder de rookmelder niet.
    Vervang de batterij tijdig.
    Vervang de rookmelder tijdig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
21.7 ° C
23.4 °
20 °
67 %
1.3kmh
6 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.