13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeBeemsterAlcoholgebruik in Noord-Holland; Beemster en Purmerend minst overmatige drinkers

Alcoholgebruik in Noord-Holland; Beemster en Purmerend minst overmatige drinkers

Purmerend/Beemster – Het aantal mensen wat overmatige drinkt in Purmerend en Beemster is met 2% afgenomen ten opzichte van 2019. Met overmatig drinken wordt bedoeld dat er per persoon meer dan meer dan 21 glazen per week voor een man en 14 glazen per week voor een vrouw worden gedronken.

Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer.nl, die naar cijfers van Centraal Bureau voor de Statistiek en de gezondheidsmonitor van het RIVM keek. Per provincie is in de meeste gemeentes onderzoek gedaan naar het alcoholgebruik van haar volwassen inwoners (18 jaar en ouder).

Uit het onderzoek komt naar voren dat 4.8% van de inwoners uit Purmerend en Beemster een ‘probleem’ heeft omdat zij meer dan 21 glazen per week voor mannen, en meer dan 14 glazen per week voor vrouwen drinken. 44% van de inwoners uit Purmerend drinkt geen alcohol of maximaal 1 glas per dag. In de Beemster is dat 38%.

Zware drinkers zijn inwoners die 6 of meer glazen voor een man en vier of meer glazen voor een vrouw per week drinken. Voor beide is dit voor 6% van de inwoners van toepassing.

De cijfers laten een daling van 2 procent zien ten opzichte van 2019. Hiermee staat Beemster en Purmerend op respectievelijk de 1e en 2e plaats op de provinciale lijst van minste overmatige drinkers. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.