25.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeBeemsterControleurs hondenbelasting gaan weer op pad

Controleurs hondenbelasting gaan weer op pad

Purmerend – Verberg je hond, geef je hond een blafverbod, zet de mand weg uit het zicht als je geen hondenbelasting wilt betalen want de controleurs van team belastingen komen weer aan de deur. Deze maand en in april houdt de gemeente Purmerend een uitgebreide controle op hondenbezit.

Controleurs gaan na of hondenbelasting is betaald: de ervaring van de gemeente leert dat niet iedere hondenbezitter(s) zijn viervoeter aanmeldt. Als de controleur een niet-geregistreerde hond aantreft, moet de eigenaar alsnog belasting betalen: € 79,20 per hond per jaar. (er wordt geen boete geheven bij aantreffen, wel kan de gemeente ook de belasting voor voorgaande jaren opleggen) Is de bewoner niet thuis, maar heeft de controleur het vermoeden dat er sprake is van hondenbezit, dan doet hij of zij een brief met een aangifteformulier in de brievenbus. 

Geen hondenbelasting in buitengebieden

De hondenbelasting is niet van toepassing voor bezitters van één of meerdere hond(en) op een adres in het buitengebied. Dit zijn de adressen buiten de bebouwde kom. Dit is voornamelijk in de Beemster van toepassing.

Aanmelden kan nog    

Hondenbezitters kunnen alsnog hun hond aanmelden bij de gemeente. Aangifte is mogelijk op de website van de gemeente. Na de controle verstuurt de gemeente aanslagbiljetten naar de nieuw gevonden hondenbezitters. De opbrengst van de hondenbelasting wordt gebruikt voor voorzieningen voor honden, zoals het schoonhouden of inrichten van uitlaatroutes en losloopgebieden.   
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Waarom betaal ik voor een chiuhuahua net zo veel als voor een st,bernard belachelijk en zijn losloopgebieden niet voor kleine hondjes geschikt daar wordt niets voor gedaan en dan loslopende katten die in mijn tuin komen kakken er lopen katten rond die zijn 2x zo groot als mijn hondje heel raar geregeld .

  2. Als hondenbezitters nog steeds hondenbelasting moeten betalen en de uitwerpselen van hun hond grotendeels zelf behoren op te ruimen is het hoogste tijd voor invoering van kattenbelasting én opruimplicht van de kattenuitwerpselen door de bezitters én plicht om de katten op eigen grond te houden.
    I.h.k.v. gelijke monniken, gelijke kappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
25.4 ° C
26.7 °
23.9 °
63 %
0.9kmh
26 %
do
25 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.