16.4 C
Purmerend
dinsdag 26 september 2023
HomeBeemsterVoormalig gemeentehuis in Middenbeemster locatie voor opvang vluchtelingen

Voormalig gemeentehuis in Middenbeemster locatie voor opvang vluchtelingen

Beemster – De gemeente Purmerend gaat vluchtelingen uit Oekraïneopvangen in het voormalige gemeentehuis in Middenbeemster. Er wordt op dit moment bekeken op welke manier het gemeentehuis aangepast kan worden zodat deze locatie op korte termijn in gebruik genomen kan worden. De behoefte aan opvang is groot, omdat meer mensen op de vlucht slaan naar buurlanden voor onderdak nu de oorlog in Oekraïne aanhoudt. De duur van het verblijf op deze locatie is op dit moment nog niet bekend.

Burgemeester Don Bijl geeft aan de afgelopen weken hartverwarmende berichten uit de Beemster gemeenschap te hebben ontvangen: ‘De locatie is al door veel Beemsterlingen aangedragen als tijdelijke woonruimte voor deze mensen. Een plek waar vluchtelingen zich veilig voelen en op adem kunnen komen na alles wat hen is overkomen.’

Omwonenden worden deze week per brief geïnformeerd over de tijdelijke opvanglocatie. “Door de vaart van ontwikkelingen was het niet mogelijk de buurtbewoners al eerder te informeren.”, schrijft de gemeente.

Duur verblijf onbekend

De duur van het verblijf is op dit moment nog onbekend, evenals de startdatum. De opvang zal mogelijk onderdak kunnen bieden aan 75 vluchtelingen. Er wordt op dit moment bekeken welke aanpassingen nodig zijn om zo snel mogelijk vluchtelingen onderdak te kunnen bieden. Er is daarnaast veel hulp aangeboden door Beemsterlingen in de vorm van goederen, diensten en opvang. Bekeken wordt welke hulp gekoppeld kan worden aan deze locatie. De gemeente is daarnaast bezig met de inventarisatie van andere mogelijke opvanglocaties. Hierbij werken de gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland met elkaar samen.

In de gemeente zetten de gebeurtenissen in Oekraïne aan tot actie bij veel inwoners. Zoals het opvangen van kinderen en familieleden of kennissen uit Oekraïne. Op de informatiepagina van de gemeente Purmerend leest u de laatste stand van zaken. Hier vindt u ook vragen en antwoorden die de gemeente heeft verzameld. Tevens wordt er gekeken hoe het aanbod en de initiatieven ondersteund kunnen worden. Soms wordt er doorverwezen naar landelijke instanties waar vraag en aanbod samenkomen.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,619FansLike
2,501VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.4 ° C
18.3 °
15 °
77 %
1.3kmh
100 %
di
21 °
wo
21 °
do
19 °
vr
19 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.