21.7 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendLeges aanvullend openbaar vervoer vanaf 2012 onterecht geïnd, gemeente Purmerend gaat terugbetalen

Leges aanvullend openbaar vervoer vanaf 2012 onterecht geïnd, gemeente Purmerend gaat terugbetalen

Purmerend – De gemeente Purmerend heeft ten onrechte vanaf 2012 leges gevraagd voor het aanvullend openbaar vervoer. Hiermee kregen inwoners met een indicatie een pas om van dit vervoer gebruik te maken. Ook bij het kwijtraken van de pas werden leges in rekening gebracht. Voor het in rekening brengen van leges bij geïndiceerde inwoners blijkt geen wettelijke grondslag te bestaan.

De gemeente Purmerend gaat per direct stoppen met het innen van leges voor het aanvullend openbaar vervoer (AOV). De kosten voor een AOV pas vallen namelijk onder de wettelijke compensatieplicht omdat deze kosten onlosmakelijk verbonden zijn met het toekennen van de Wmo voorziening.

Ook gaat de gemeente Purmerend over tot terugbetaling van een bedrag van € 183.479. Dit betreft de legesgelden die geïnd zijn vanaf het jaar 2012. Buiten deze kosten wordt er ook een bedrag van € 50.000 uitgetrokken voor ambtelijke kosten. “We zullen alle gedupeerden berichten en overgaan tot terugbetaling. Dit doen wij ook bij voormalige gebruikers van het AOV die niet meer woonachtig zijn in Purmerend.”

Alleen bij nabestaanden van overleden inwoners heeft de gemeente besloten deze niet actief terug te betalen. “De redenen hiervoor zijn de privacywetgeving en de niet in verhouding staande inspanningen ten opzichte van de bedragen waarom het gaat. Nabestaanden kunnen zich wel bij het Wmo loket melden. In dat geval gaan wij bij een terechte claim wel over tot terugbetaling.”

Saillant detail is dat deze leges wel in de legesverordening staan. Voor het jaar 2021 waren de kosten voor een pas € 48,90 en voor verlies of diefstal € 14,40. “Omdat de leges in de legesverordening staan, stelt het college de gemeenteraad voor om bij een eerstvolgende wijziging deze verordening aan te passen.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. I.h.k.v. “Gemeente Purmerend plukt” werden er leges ONWETTELIJK in rekening gebracht: dat is de reinste minachting van de burger.
  € 183.479!!
  Oh maar Gemeente Purmerend trekt het boetekleed aan: de ONWETTIG in leges worden terugbetaald m.u.v. de leges die betaald zijn door mensen die inmiddels zijn overleden.
  Nou betreft het hier een periode van TIEN jaar:
  *wettelijke rente lijkt mij hier van toepassing.
  *een fiks aantal rechthebbenden (=ten onrechte geplukten) zullen het heden voor het eeuwige verwisseld hebben. Ik schat dat dit al gauw het bedrag ad € 50.000 voor ambtelijke kosten dekt.
  Ik hoop dat alle nabestaanden de leges terugvorderen en om de wettelijke rente vragen.

  En nog staan de leges in de legesverordening, ook al TIEN JAAR.
  TIEN JAAR minachting van de burger.
  TIEN JAAR.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
21.7 ° C
23.4 °
20 °
67 %
1.3kmh
6 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.