18.1 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
Home112Twee vrouwen aangehouden in onderzoek naar paardenmishandelingen

Twee vrouwen aangehouden in onderzoek naar paardenmishandelingen

Zaanstreek-Waterland – De politie heeft dinsdagochtend twee vrouwen aangehouden in de leeftijd van 36 en 25 jaar, op verdenking van het stelselmatig mishandelen van paarden. In de aanwezigheid van de rechter-commissaris werden twee woningen en een bedrijf doorzocht. De vrouwen zitten vast. Volgens lezers van Regio Purmerend gaat het om Chevalier Stables aan de Zuiderweg in de Westbeemster.

De politie kreeg meerdere meldingen dat de twee verdachten paarden ernstig zouden mishandelen tijdens zogenaamde ‘trainingsmethoden van paarden’. Naar aanleiding van het onderzoek dat werd ingesteld, is besloten om beide verdachten aan te houden voor dierenmishandeling en om de betreffende paarden op een veilige plek onder te brengen.

Paarden veilig ondergebracht

Dinsdagochtend 15 maart werden beide verdachten, een 36-jarige vrouw en een 25-jarige vrouw uit Purmerend, aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Op dit moment zijn 7 paarden in beslag genomen voor nader onderzoek. Enkele andere dieren van deze verdachten zijn meegenomen voor nadere zorg.

Al deze dieren worden ondergebracht op een locatie waar zij de zorg krijgen die ze nodig hebben. De dierenpolitie heeft tijdens het onderzoek de dierenarts en gedragsdeskundigen van paarden ingeschakeld. Tijdens de doorzoekingen werden meerdere goederen en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Gemeente en Omgevingsdienst

De gemeente Purmerend heeft aanvullend onderzoek gedaan op de locatie in gemeente Purmerend naar onrechtmatige bewoning op basis van de Basis Registratie Personen (BRP). Dit heeft aanleiding gegeven tot een nader onderzoek. De Omgevingsdienst IJmond gaat een voornemen last onder dwangsom opleggen vanwege een ondeugdelijke mestplaat. De eigenaar heeft acht weken om deze situatie op te lossen. Ook enkele brandveiligheidseisen waren niet op orde.

Wanneer is sprake van dierenmishandeling?

Er is sprake van dierenmishandeling wanneer iemand opzettelijk en zonder redelijk doel een dier pijn doet, letsel veroorzaakt of de gezondheid of het welzijn van het dier benadeelt. Dat kan gaan over zowel fysieke als mentale mishandeling. Dit is opgenomen in de Wet dieren en het Besluit houders van dieren.

Getuige van dierenmishandeling? Doe melding!

Ziet u dat een dier wordt mishandeld? Bel dan met 144 of bij spoed met 112. Bent u getuige geweest van dierenmishandeling? Dan kunt u dit ook melden via 144 of anoniem via 0800-7000. Bij mishandeling van dieren is de verklaring van één of meer ooggetuigen of ondersteunend beeldmateriaal vaak onontbeerlijk om de dader(s) te kunnen vervolgen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19 °
17.2 °
92 %
2.2kmh
96 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.