14.3 C
Purmerend
maandag 25 september 2023
HomeRegionaalVan verplichtingen naar adviezen, het is bijna gedaan met de verplichte coronaregels

Van verplichtingen naar adviezen, het is bijna gedaan met de verplichte coronaregels

Regionaal – Op de dag af twee jaar na de aankondiging van de eerste lockdown in Nederland is het bijna gedaan met de verplichte coronaregels. Vanaf volgende week woensdag zijn alleen adviezen zoals vaak handen wassen en isolatie bij een besmetting nog van kracht. Dit maakte minister Kuipers van Volksgezondheid vandaag bekend.

Voor de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer blijft dit een advies om het wel te doen maar is er geen verplichting. Het Outbreak Management Team schrijft in het laatste advies dat het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer nog steeds “een meerwaarde” heeft. “Doe dat dan vooral, dit is uw eigen verantwoording.”, zegt de minister. Bij evenementen met meer dan 500 bezoekers hoeft niemand meer getest te worden.

Veel adviezen blijven dus wel van kracht, maar dat zijn geen verplichtingen. Zo blijft het advies om bij klachten te testen. En wie positief is, wordt net als nu geacht thuis te blijven. Maar ook dat is geen verplichting meer, net als het advies om in sommige gevallen in quarantaine te gaan als iemand in de directe omgeving corona heeft.

Het aantal coronabesmettingen loopt weliswaar weer op de laatste tijd, maar dat leidt niet tot grote problemen in de zorg. Het OMT schrijft in het laatste advies dat het aantal ziekenhuisopnames de komende week vermoedelijk wel gaat stijgen. “Dit betekent opnieuw dat voor een periode van enkele weken een verhoogde druk op de zorg te verwachten is.”

Het advies om gedeeltelijk thuis te werken verdwijnt per vandaag al. Volgens de minister is iedereen nu wel op de hoogte van alle regels en daarom wordt het nu tijd om dit bij de burger neer te leggen in de vorm van adviezen.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,615FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.3 ° C
16.1 °
12.2 °
71 %
2.7kmh
40 %
ma
19 °
di
21 °
wo
22 °
do
19 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.