22 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeBeemsterRegenboogweek wordt Purmerend Pride

Regenboogweek wordt Purmerend Pride

Purmerend – Purmerend is al tien jaar officieel een Regenbooggemeente en viert dat jaarlijks onder andere met een zogeheten officiële Regenboogweek in oktober. Tijdens deze week vieren we diversiteit op het gebied van sekse, gender en seksuele oriëntatie en wordt hiermee stilgestaan bij de diversiteit van de LHBTIQ+ gemeenschap in Purmerend. De gemeente zet zich hiermee in voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTIQ+ inwoners. 

Onlangs is geopperd vanuit de LHBTIQ+ gemeenschap om de term Regenboogweek te veranderen naar Purmerend Pride. Bij de term Regenboog heeft in de praktijk niet iedereen direct door dat het gaat om de LHBTIQ+ doelgroep en het bijbehorende beleid. Bij Pride is dat vaak wel zo omdat dit woord zowel landelijk als internationaal gebruikt wordt. Purmerend Pride zal daardoor sneller herkenbaar zijn als een week om de LHBTIQ+ gemeenschap te steunen en te vieren dat we in Purmerend vinden dat alle mensen gelijkwaardig zijn ongeacht hun seksuele oriëntatie, (gender)identiteit of sekse.

Een naamswijziging naar Purmerend Pride betekent dat Purmerend zich aansluit bij de naam die in de grotere steden in Nederland wordt gebruikt (Pride Amsterdam, Rotterdam Pride, Utrecht Pride). Daarmee verbindt Purmerend ook meer met een van de belangrijkste doelgroepen in het regenboogbeleid, namelijk jongeren. Jongeren praten zelf voornamelijk met internationaal bekende termen en vinden veel meer aansluiting bij de term Pride dan bij de term Regenboogweek. Zo worden jongeren nog beter bereikt en nemen zij ook sneller deel aan de activiteiten tijdens de week in oktober.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
22 ° C
22.8 °
20.5 °
70 %
1.3kmh
69 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.