16 C
Purmerend
vrijdag 22 september 2023
HomePurmerendOoievaars op ooievaarsnest Dijklander Ziekenhuis

Ooievaars op ooievaarsnest Dijklander Ziekenhuis

Purmerend – Of er net iemand geboren was weten we niet maar voor het eerst zijn er ooievaars neergestreken op het ooievaarsnest bij het Dijklander Ziekenhuis. Het ooievaarsnest is verleden jaar juni cadeau gedaan door de gemeente Purmerend ter ere van de opening van de afdeling Centrum voor kinderwens.

Volgens vogelexpert Timo is het nog maar de vraag of ze blijven. “Dit is volgens mij het eerste nest in Purmerend met ooievaars. Ik denk dat ze nu aan het zoeken zijn of dit een geschikte locatie is. In ieder geval heeft het ooievaarsnest nu al zijn nut opgebracht.”

Verleden jaar gaf stads-ecoloog Michel Geijssens van de Gemeente Purmerend al aan dat hij optimistisch was over de komst van ooievaars naar het nest. “Dit seizoen verwachten we geen ooievaars meer, maar voor volgend jaar is het fingers crossed.” Hetgeen hopelijk nu waarheid gaat worden.

Update 15 juni 2022:


Foto’s: © 2022 Regio Purmerend
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,611FansLike
2,501VolgersVolg
1,620VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16 ° C
17.8 °
14.4 °
75 %
8.5kmh
92 %
vr
16 °
za
16 °
zo
19 °
ma
21 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.