22.2 C
Purmerend
zondag 1 oktober 2023
HomePurmerendRegenboogkunstwerk bij station Purmerend wordt begin april hersteld

Regenboogkunstwerk bij station Purmerend wordt begin april hersteld

Purmerend – Eind 2021 is het Regenboogkunstwerk onder het viaduct van Station Purmerend beschadigd door vandalen. Hierop is het kunstwerk verwijderd en de betonnen wand van de stationstunnel grondig schoongemaakt. Hierdoor was het kunstwerk een tijd lang niet te bewonderen.

De kunstenaar van het Regenboogkunstwerk gaat het kunstwerk herstellen met een dikke krasvaste toplaag en een coating met een antigraffiti toplaag. Hierdoor ontstaat minder kans op beschadiging de komende jaren. Op 25 maart is getest welke lijm het beste hecht aan de betonnen wand en het kunstwerk.

Foto: Regio Purmerend

Het nieuwe kunstwerk wordt naar verwachting begin april aangebracht, zodra de temperaturen gedurende een periode van tenminste 2 dagen en nachten boven de 10 graden Celsius uitkomen en geen regen is voorspeld.

Het kunstwerk, in de fietstunnel bij station Purmerend, bevat de tekst van artikel 1 van de Nederlandse grondwet, bovenop de kleuren van de regenboog. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Foto: Regio Purmerend


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.2 ° C
25 °
18.9 °
68 %
5.8kmh
95 %
zo
22 °
ma
22 °
di
17 °
wo
17 °
do
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.