20.3 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home112Twee Amsterdammers aangehouden voor overval Used Products aan de Hoogstraat

Twee Amsterdammers aangehouden voor overval Used Products aan de Hoogstraat

Purmerend – De recherche heeft woensdagochtend 30 maart twee verdachten aangehouden voor een gewapende overval op een filiaal van Used Products aan de Hoogstraat. Ook zijn huiszoekingen gedaan waarbij een vuurwapen in beslag is genomen.

Op 7 augustus 2021 werd de zaak overvallen. De overvallers hebben het gemunt op horloges die in de kluis zouden liggen. Tijdens de overval komt er een klant de winkel binnenlopen. Deze man wordt ook onder dreiging van een mes en een vuurwapen gedwongen om naar het magazijn achter in de winkel te lopen. Hij moet net als de winkelmedewerker op de grond gaan liggen en ook zijn handen worden met tie-wraps vastgebonden.

Na ongeveer 10 minuten gaan ze ervandoor met onder andere telefoons, goud en zilver en cashgeld. De winkelmedewerker en de klant laten ze angstig en vastgebonden achter. De mannen lopen naar een donkerkleurige scooter die bij de fietsenrekken van bejaardenhuis Avondzon in de Nieuwstraat geparkeerd staat. Vervolgens rijden ze samen op de scooter in de richting van de Westerstraat. De scooter wordt later die dag teruggevonden in de bosjes bij de Burgemeester D. Kooimanweg ter hoogte van het Eendenlaantje. Vermoedelijk zijn de overvallers overgestapt in een zwarte BMW 1-serie die later op een parkeerplaats aan de Westervenne in Purmerend is aangetroffen.

Naast getuige-oproepen met aandacht voor de vluchtvoertuigen in de media werden er ook beelden van de overval en de overvallers vertoond. Deze hebben er mede toe geleid dat de twee mannen, een 20- en-22 jarige Amsterdammer, aangehouden konden worden. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.  

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20.3 ° C
21.1 °
19.4 °
83 %
2.3kmh
19 %
do
20 °
vr
27 °
za
26 °
zo
21 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.