15.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeRegionaalFalend back-up systeem mede oorzaak van NS-storing

Falend back-up systeem mede oorzaak van NS-storing

Regionaal – De storing van afgelopen zondag, waardoor er in het hele land geen treinen reden, had mede te maken met een falend back-up systeem. Dat schrijft staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur aan de Tweede Kamer. Afgelopen zondag deed het planningsysteem voor materieel en personeel het niet. Normaal gesproken kan dan worden teruggevallen op een backup, maar die functioneerde ook niet.

Dit IT-systeem is volgens NS essentieel om verantwoord en volgens dienstregeling te kunnen rijden, zeker in het geval dat zich ongeplande wijzigingen of verstoringen in de dienstregeling voordoen. NS achtte het doorrijden hierdoor niet mogelijk dan wel verantwoord. NS heeft om deze reden haar dienstregeling gecontroleerd stilgelegd en de treinen naar het eerstvolgende station laten rijden.

De eerste analyse van de storing door NS wijst uit dat een belangrijke component in het IT-systeem niet goed functioneerde. Onder normale omstandigheden kan terug worden gevallen op een back-up, zodat deze systemen blijven functioneren. Deze back-up werkte zondag ook niet naar behoren. De reden hiervan zal grondig worden onderzocht.

De staatssecretaris laat in de brief weten dat ze de prestatie van de NS onder de maat vindt. “Ik vind het belangrijk dat deze grootschalige verstoring zéér grondig door een onafhankelijk bureau wordt geëvalueerd. Ik heb NS gevraagd deze onafhankelijke evaluatie uit te laten voeren, en de met dit onderzoek te beantwoorden onderzoeksvragen vooraf met mij af te stemmen. Ook wil ik dat de consumentenorganisaties goed bij deze evaluatie worden betrokken.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.4 ° C
16.7 °
14.4 °
82 %
0.4kmh
95 %
do
24 °
vr
27 °
za
27 °
zo
20 °
ma
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.