19.2 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendWethouder Kroese zoekt 1,3 miljoen euro voor financiering tijdelijke woningen "berekening gebaseerd...

Wethouder Kroese zoekt 1,3 miljoen euro voor financiering tijdelijke woningen “berekening gebaseerd op verkeerde cijfers”

Purmerend – Wethouder Thijs Kroese zoekt nog een bedrag van € 1,3 miljoen voor de financiering van de tijdelijke woningen. De gemeenteraad besloot in 2018 in totaal € 14,8 miljoen ter beschikking te stellen voor de realisatie van 200 tijdelijke woningen, verdeeld over vier locaties in de stad, die namens de gemeente worden geëxploiteerd.

Met de 200 tijdelijke woningen neemt de gemeenteraad de verantwoordelijkheid om mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen, tijdelijk een woning te bieden.

In september 2021 is er door de gemeenteraad een extra aanvullend krediet van 1,2 miljoen euro verstrekt. Dit krediet vroeg de wethouder aan omdat de kosten voor de realisatie van de tijdelijke woningen hoger waren dan van tevoren begroot, dit had onder andere betrekking op aanpassingen van de keukens, plaatsing gordijnen, indexering, nutsvoorzieningen en bouw- en woonrijp maken.

“Uit de financiële afrekening blijkt echter dat het bedrag dat in september 2021 is aangevraagd niet juist was, dit had in totaal € 2,5 miljoen moeten zijn. De berekening is, blijkt nu, gebaseerd op verkeerde cijfers. Het aanvullende krediet van € 1,3 miljoen resulteert in een stijgende kapitaallast per 2023 met €78.000,- per jaar.”, schrijft de wethouder aan de gemeenteraad.

De wethouder gaat nu kijken of deze extra investering (al dan niet gedeeltelijk) gedekt kan worden in de bestaande begroting voor de tijdelijke woningen. “We zien daarvoor mogelijkheden. We zullen dit uitwerken en de resultaten van deze uitwerking verwerken in de begroting voor 2023.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Merendeels huisvesting voor over de grens als je het niet meer kan betalen stop dan misschien genoeg zo! De gemeente doet toezeggingen niet de inwoners! Dus….heer bijl gaat straks een puinhoop achterlaten voor zn opvolger! En de stad!

 2. Zoveelste fout, kost weer geld.
  Waar blijven de raadsvragen?
  Als je in een normaal bedrijf zulke fouten maakt, kun je vertrekken.

  De jongeren moeten nog langer wachten op een eigen plekje.
  De ouderen, vaak noodgedwongen, nog langer zelfstandig laten wonen terwijl het eigenlijk onverantwoord is.

  Waar halen ze dat geld vandaan? Plukken ze Jeugdzorg of WMO?
  Weet je wat ik denk dat er weer gebeurt, ze gooien de gemeentelijke lasten omhoog.
  Bij de grootste groep valt immers het meeste te halen.
  Maar of de grootste groep dit nog langer pikt is een ander verhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.2 ° C
20 °
17.8 °
69 %
7.6kmh
93 %
di
19 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.