18.5 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendKans op tijdelijke woning Verzetslaan via loting is 4,9%

Kans op tijdelijke woning Verzetslaan via loting is 4,9%

Purmerend – 408 mensen die aanspraak wilden maken op 30% van de 108 tijdelijke woningen aan de Verzetslaan hebben zich tijdens de aanmeldingsprocedure, van maandag 6 december 2021 tot en met dinsdag 11 januari 2022, aangemeld en gestreden voor een eigen plekje. Van de 408 mensen komen er maar 20 in aanmerking voor een tijdelijke woning. De kans die deze mensen maken op een tijdelijke woning is dus maar 4,9%.

Dat er een huisvestingsprobleem in Purmerend is blijkt ook uit deze cijfers. Van de 108 woningen op de Verzetslaan gaan er 40 naar de vluchtelingen uit Oekraïne voor de duur van 4 tot 8 maanden, al is hier door de gemeenteraad nog geen raadsbesluit over genomen. Blijven er 68 woningen over die verdeeld worden via loting (30%) en via het WMO loket (70%).

De 70% (48 woningen) zijn woningen die door de gemeente Purmerend worden toegewezen. Dit zijn mensen die beschikken over een urgentieverklaring, uitstromen uit wonen op maat (Casa 24, AOP, Beschermd Woonvorm etc) en mensen die met spoed een woning nodig hebben, maar niet in aanmerking komen voor een urgentieverklaring.

Zou er geen oorlog zijn in Oekraïne en de gehele voorraad van 108 woningen zou verdeeld worden volgens de 30/70% regeling, dan nog zou de kans om een woning via loting te verkrijgen maar beperkt stijgen van 4,9% naar 7,8%.

Er staan circa 10 woningen leeg op de locaties Kanaaldijk, Karekietpark en Etserstraat. Waarvan een aantal op zeer korte termijn weer gevuld zullen worden. Bij de Verzetslaan is de gemeente, via beheerder Plaza, op dit moment nog bezig met de zogenaamde inhuizing.

De gemeente laat weten dat deze inschrijving in eerste instantie gebruikt wordt voor het vullen van de woningen aan de Verzetslaan. Mochten er loting woningen vrij komen op één van de andere locaties, worden ook deze gevuld op basis van deze lijst. Binnenkort krijgen de twintig mensen die geloot zijn een brief van de beheerder wanneer ze hun woning aan de Verzetslaan kunnen betrekken.

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Gemeenteraad heeft ingestemd met de overbruggingsperiode van 4 tot 8 maanden.
  Voor: Stadspartij-BPP, PvdA, CDA en AOV waren voor, evenals de VVD, GroenLinks, Leefbaar Purmerend en D66.
  Tegen: PVV, FvD en lijst Schaaij.
  Gemeentebelangen (GBP) en PB21 maken hun standpunt later in de Raad bekend.

 2. Sarcasm on
  Gelukkig heeft Gemeente Purmerend een fraaie maar hele dure brug laten bouwen, waar woningzoekenden kennelijk onder kunnen/mogen slapen.
  Sarcasm off

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.5 ° C
19.4 °
17.8 °
81 %
5.4kmh
11 %
di
19 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.