14.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendFietsersbond: oostkant fietspad Hoornsebrug is gevaarlijk "spoedige aanpassing anders fietspad afsluiten"

Fietsersbond: oostkant fietspad Hoornsebrug is gevaarlijk “spoedige aanpassing anders fietspad afsluiten”

Purmerend – Eind 2019 is de Hoornsebrug opgeknapt. Hierbij zijn ook de fietspaden aangepast. De fietsersbond afdeling Waterland geeft al twee jaar aan dat de oostkant van het fietspad erg gevaarlijk is uitgevoerd. Ondanks geregeld overleg met de gemeente Purmerend is er aan deze situatie nog steeds niets gedaan.

“Het fietspad aan de oostkant is smal en de afbakening met het autoverkeer en het voetpad is erg gevaarlijk uitgevoerd. De opstaande randen zijn te hoog en niet afgeschuind. De kans bestaat dat fietsers er tegen aan komen en vallen”, schrijft voorzitter Rikveld van de Fietsersbond afdeling Waterland aan het college van B&W.

“Wij zijn nu ruim twee jaar verder en er is – ondanks ons aandringen – weinig aan veranderd. De gemeente zegt een verschil van mening te hebben met de uitvoerder en dat duurt nu al ruim een jaar. Wij zijn van mening dat het fietspad gevaarlijk is en dringen op spoedige aanpassing aan.”

Mocht dit niet op korte termijn kunnen geschieden dan stelt de Fietsersbond, vanwege het potentiële gevaar, voor het fietspad aan de oostkant van de brug voor fietsers af te sluiten.

Wordt ook lid!


Foto’s: Fietsersbond afdeling WaterlandSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Het (brom) fietsersgedrag op de brugklep van deze brug is ook, verspreid over de dag, erg ver zoeken.
    Ik maak vaak gebruik van de fietsroute over deze brug. Vele malen ontmoet ik deze weggebruikers op mijn pad. Zij volgen ten op zichte van mijn rijrichting aan de linkerzijde. Levensgevaarlijk! Met het jaar neemt dit foute gedrag toe. Ik verzoek de gemeente inspanning te leveren om dit fietsgedrag daadwerkelijk te handhaven. Dat betekent dat je ze gaat bekeuren en niet waarschuwen.

  2. Dit is toch geen oplossing zoals het word uitgevoerd? Fiets en voetgangersgedeelte dienen een hoogte te hebben net als tussen een normaal trottoir en voetpad. Een solide hek tussen fietspad en de weg voor auto’s/ vrachtverkeer volstaat beter dan die gekke schuine kant….. mensen die niet kunnen fietsen, zullen nog steeds zo op het wegdek kunnen vallen! Gemeente Purmerend denkt niet praktisch na!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.3 °
82 %
4.9kmh
29 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.