19.9 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendMarktgangers kunnen geur XTC ontdekken dankzij 'xtacy' parfum

Marktgangers kunnen geur XTC ontdekken dankzij ‘xtacy’ parfum

Purmerend – Morgen op dinsdag 12 april staan gemeente Purmerend en Noord-Holland Drugs Alert (NHDA) met een speciale kraam op de weekmarkt. Het aanbod? Het bijzondere parfum ‘xtacy’. Winkelend publiek kan bij de kraam het parfum ruiken en weet zo welke geur een drugslab afgeeft. Op deze manier hoopt de gemeente en NHDA meer bekendheid te geven aan de signalen van een drugslab.

Drugslabs zijn illegaal, gevaarlijk door de chemische stoffen die gebruikt worden en trekken criminaliteit aan. Het afval is een gevaar voor de gezondheid van mens, dier en natuur. De gemeente Purmerend maakt zich hard tegen ondermijning en veiligheid van stad en dorpen.

Ook inwoners hebben hierbij een rol: het is belangrijk dat zij vermoedens van een drugslab melden. Daarvoor moeten zij weten wat de kenmerken zijn zodat zij daarop kunnen letten. Het belangrijkste signaal van een drugslab is de opvallende geur. Door mensen kennis te laten maken met deze geur, hoopt de gemeente Purmerend dat meer mensen het melden als zij vermoeden dat ergens drugs worden geproduceerd. 

De meest herkenbare geur, een anijsachtige lucht, is door een geurlab geïsoleerd en nagemaakt in het parfum. Drugsproducenten zullen vaak proberen om de anijsachtige lucht te verhullen door bijvoorbeeld in de buurt van een boerderij te werken, vanwege de mestlucht. Of juist door de geur van wasmiddel te verspreiden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
19.9 ° C
21.1 °
18.9 °
63 %
4.9kmh
15 %
zo
20 °
ma
23 °
di
19 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.