14.4 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomePurmerendTalentweken Finale op basisschool Oeboentoe

Talentweken Finale op basisschool Oeboentoe

Purmerend – Vanmiddag presenteerden leerlingen van groep 1-8 van Oeboentoe zichzelf tijdens de finale van de Talentweken. Trotse kinderen lieten aan familie en geïnteresseerden zien wat zij de afgelopen weken hebben geleerd op het gebied van koken, dans, muziek, sport, beweging, groen en techniek.

Vier jaar geleden bedacht Oeboentoe zich als school mede te willen profileren doormiddel van talentlabs. Gedurende het hele jaar worden er muzieklessen gegeven aan bepaalde groepen leerlingen en is er een atelier waar de kinderen hun creativiteit kunnen ontwikkelen.

Vier weken per jaar doet de school hier nog een schepje boven op. Dan staan de donderdagen in het teken van workshops waar alle kinderen aan mee kunnen doen. Van de jongste kleuters, tot de leerlingen uit groep acht. Voor de tweede keer resulteert dat in een finale van de Talentweken. Dit keer voor het eerst met publiek. In de ‘strakke roze tent’ en in diverse ruimten in school lieten de leerlingen zien waar ze de afgelopen periode aan gewerkt hebben.

“Het is echt een groot succes”, vertelt directeur Tim Jongewaard. “Er zijn zelfs leerlingen uit groep acht die een beetje boos op mij zijn. Ze vragen zich af waarom we dit niet eerder hebben gedaan. Nu hebben ze er maar twee jaar van mogen genieten.”

De workshop-donderdagen worden begeleid door externe professionals. De leerlingen van Oeboentoe krijgen zo optimaal de kans om te ontdekken waar hun talent ligt. “En het gaat verder dan dat. Het is niet alleen het ontwikkelen van eigen talent, maar ook het ontdekken van dat van anderen. De kinderen leren hoe het is om een optreden te geven. En hoe je stil kunt kijken naar de dingen die anderen doen.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
78 %
3.1kmh
100 %
vr
14 °
za
17 °
zo
19 °
ma
24 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.