20 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendFoutje! Gemeente Purmerend stuurt brief naar 111 overleden inwoners

Foutje! Gemeente Purmerend stuurt brief naar 111 overleden inwoners

Purmerend – Jaarlijks stuurt de gemeente Purmerend een brief aan inwoners die mantelzorg ontvangen om hen te informeren over het aanvragen van het mantelzorgcompliment. Dit jaar ging dit echter fout en werden er ook brieven verzonden naar 111 overleden inwoners.

Met het mantelzorgcompliment spreekt de gemeente Purmerend haar waardering uit voor de zorg en hulp die mantelzorgers bieden. Dit gebeurt door middel van een geldbedrag, dat de mantelzorgontvanger aan zijn/ haar mantelzorger kan besteden.

Afgelopen week heeft de gemeente deze brieven verzonden. Vanwege een technische fout zijn helaas 111 overleden mantelzorgontvangers aangeschreven. De gemeente betreurt dit voorval.

Wel is hierop direct actie ondernomen door alle nabestaanden die op hetzelfde adres wonen middels een brief verontschuldigingen aan te bieden. “Uiteraard gaan we onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren, om dit in het vervolg te voorkomen.”, schrijft Wethouder Rotgans aan de gemeenteraad.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Onze IT-systemen zijn niet meer beheersbaar en nemen de macht over. IT-ers weten ook vaak niet meer hoe iets (snel) op te lossen als een systeem besluit vast te lopen of dingen te doen die niet zouden moeten gebeuren. Dit gebeurt vaak na updates, waarvan ik me afvraag of ze wel altijd nodig zijn in goed functionerende systemen. Er zou minimaal in belangrijke financieel/logistiek-maatschappelijke processen altijd 24/7 menselijke accordering moeten zijn bij wijzigingen in digitale processen, waarbij het te allen tijde mogelijk moet zijn dat mensen automatische systemen kunnen ‘overrulen’ en (tijdelijk) buitenspel kunnen zetten door bijvoorbeeld snel naar een eerder moment terug te schakelen. Het duurt in veel gevallen veel te lang voordat terug geschakeld kan worden naar een goed werkende ‘backup’. Maar ja, ook bij menselijke controle kunnen zaken fout gaan natuurlijk…

 2. Technische fouten …..
  Verontschuldigingen aan de nabestaanden woonachtig op hetzelfde adres…..
  111 fouten, 111 schandalige fouten…..
  Met het mantelzorgcompliment spreekt de gemeente Purmerend haar waardering uit voor de zorg en hulp die mantelzorgers bieden.
  Met deze 111 fouten toont Gemeente Purmerend haar brevet van onvermogen.
  Schandalig!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20 ° C
21.2 °
18.9 °
71 %
4.5kmh
100 %
do
20 °
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.