6.7 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendStroomstoring in deel van de Gors

Stroomstoring in deel van de Gors

Purmerend – Een eerdere stroomstoring van vanochtend omstreeks 07:30 uur was reeds opgelost maar nu ligt wederom de stroom eraf in een deel van de Gors. Monteurs van Liander zijn al aanwezig.

Omstreeks 11:35 uur klapte er weer een deel van de wijk eruit. Liander geeft aan dat er een monteur ter plaatse is. Het gaat om de straten Boterbloem, Herikkruid en Speenkruid. Het aantal getroffen huishoudens is minder dan 100.

Update 12:30 uur:

Op de hoek Herrikkruid en Speenkruid hebben monteurs een kabel opgegraven en geven aan dat ze de kabel hebben maar geen idee hebben waar het aan ligt. Er wordt koortsachtig overlegd met de netwerkcoördinator van Liander. Een buurtbewoner geeft aan dat dit al een tijdje speelt in de wijk. “Vanochtend en verleden week was het ook al raak op precies hetzelfde punt.”

Update 13:22 uur:

Inmiddels is er een tweede gat gegraven, maar nu op het Speenkruid, in het verlengde van het eerste gegraven gat op de hoek. Er wordt aangegeven dat de stroomstoring rond 14:30 uur moet zijn opgelost.

Update 14:35 uur:

Liander: Er wordt nog gewerkt aan het oplossen van de stroomonderbreking in postcodegebied 1441XB. De aangepaste verwachte eindtijd is nu 19:30 uur.

Update 17:44 uur:

Liander: De stroomonderbreking in postcodegebied 1441XB is opgelost. Excuses voor het ongemak. Aan de gecommuniceerde tijden kunt u geen rechten ontlenen.

Mogelijk compensatie

Mogelijk krijgen de getroffen huishoudens een compensatie van Liander. Indien het inderdaad tot 19:30 uur gaat duren, dan kunnen de huishoudens een compensatie tegemoet zien van €55,00. Getroffen huishoudens ontvangen dan het bedrag automatisch binnen 14 weken.

Tips van Liander:

  • Houd koelkasten en vriezers zoveel mogelijk dicht. Eten weggooien of niet? Hier vindt u tips over de houdbaarheid van eten in de koelkast of vriezer bij een stroomstoring.
  • Houd uw huis warm. Sluit deuren, ramen en gordijnen om zo min mogelijk warmte te verliezen.
  • Huur een aggregaat. Voor als u echt niet zonder stroom kunt. Bijvoorbeeld bij doorgaande werkzaamheden of medische redenen.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
4kmh
100 %
di
6 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.