17.3 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendRuim 30.000 m2 aan asbestdaken, gemeente Purmerend komt met subsidie om te...

Ruim 30.000 m2 aan asbestdaken, gemeente Purmerend komt met subsidie om te saneren

Purmerend – Uit een asbestinventarisatie is gebleken dat er in Purmerend ruim 1.000 asbestverdachte daken van particulieren zijn en in Beemster van ruim 230 particulieren. Dit komt neer op een oppervlakte van ruim 18.000 m2 in Purmerend en ruim 12.000 m2 in Beemster. Het merendeel van deze daken zijn kleiner dan 35 m2.

De gemeente vindt het noodzakelijk om te stimuleren dat asbestdaken op woningen of bijgebouwen van particulieren worden gesaneerd. Door slijtage of brand kunnen de asbestdeeltjes vrijkomen die een gevaar vormen voor de volksgezondheid. Het college komt dan ook met een voorstel naar de gemeenteraad om het saneren van deze daken via een subsidieregeling goedkoper te maken.

Om de particulieren echt te prikkelen om het asbestdak te verwijderen, zijn er in het land al gemeenten die per gesaneerde m2 asbest subsidie verstrekken. De gemeente Purmerend is van plan om een bijdrage van € 10,- per m2 te subsidiëren. De maximale subsidie is € 2.500,– per aanvrager, zo staat in het voorstel.

De gemeenteraad van Purmerend moet eind mei nog akkoord gaan met het voorstel van het college. Hoe hoog het subsidieplafond voor de sanering van de daken wordt zal ook dan bekend worden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Ho als je nu denkt ik heb geen asbest.

  Misschien niet in je dak maar misschien wel in je kruipluik.

  Het overkwam woningeigenaren In de Purmer Zuid.
  Zij kregen een bericht van de SVP dat er MISSCHIEN asbest in het kruipluik KAN zitten.
  Let wel: niet zeker dat er asbest is.
  Maar de woningeigenaren MOETEN voor de, eerste, leidingrenovatie, in ruim 30 jaar, het kruipluik vervangen, een melding doen bij de Omgevingsdienst, afvoer regelen in speciale verpakking want anders wordt er of niet gerenoveerd of op kosten van de woningeigenaren een noodkruipluik geplaatst.
  Omdat er MISSCHIEN asbest in het kruipluik zit waar niets meegedaan wordt…..
  En de kosten komen volledig voor rekening woningeigenaar…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
18 °
16.6 °
79 %
5.8kmh
95 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.