18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendSchade aan tweede woning door bouw parkeergarage stadhuis, onderzoek opgestart

Schade aan tweede woning door bouw parkeergarage stadhuis, onderzoek opgestart

Purmerend – Op donderdagavond 21 april informeerde wethouder Lageveen de gemeenteraad dat de bouw van de parkeergarage was stilgelegd omdat er schade was ontstaan aan de hoekwoning. De schade die de bewoners op 17 april bij de aannemer hebben gemeld, heeft betrekking op scheuren in de binnen- en buitenmuur.

De aannemer heeft hierop direct onderzoek gedaan naar de aard en toedracht van deze schade. Op 21 april is opnieuw schade gemeld bij de aannemer door dezelfde bewoners waarbij ook melding is gedaan van een mogelijk gaslek. Het gaslek, dat in de openbare ruimte was en niet in de betreffende woning, is ook geconstateerd door Liander en is verholpen.

Op 21 april is door toezichthouders een bezoek gebracht aan de hoekwoning. De bewoner heeft hierbij aan de gemeente het verzoek gedaan om de bouw stil te leggen. Op 22 april heeft de bouwtoezichthouder de graafwerkzaamheden stilgelegd.

Inmiddels is ook door één andere bewoner schade gemeld. Het is volgens de gemeente nog niet helder of hier ook schade is. De gemelde schade aan beide woningen wordt op dit moment onderzocht. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de mogelijke schade en worden er gepaste maatregelen genomen om verdere schade te voorkomen.

Wel gaan de zogenaamde lichte werkzaamheden door zoals het lassen, stempelen en het storten van werkvloeren. Deze werkzaamheden hebben, volgens de gemeente, geen invloed hebben op de veiligheid van de omgeving. De aannemer kan pas verder gaan met de graafwerkzaamheden nadat de gemeente hiervoor goedkeuring heeft verleend.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Bouwtoezichthouder blijkt alleen een STOP voor de graafwerkzaamheden opgelegd te hebben.
  Bouwtoezichthouder staat toe te lassen, te stempelen en een werkvloer te storten.
  Bouwtoezichthouder (en Gemeente) stelt dat deze werkzaamheden nl. geen invloed hebben op de veiligheid van de omgeving.
  Zelfs niet als er al (beginnende) schade cq.verzakkingen zijn??????
  Ik mag het hopen voor de aanwonenden, in hun huizen gebouwd op houten palen.
  Twee huizen hebben al problemen: i.i.g. het hoekhuis (en dus nog een ander huis)….laten we hopen dat er niet meer huizen/-eigenaren met schade te kampen krijgen.
  Geen enkele verzekering die klakkeloos gaat betalen maar de huiseigenaren hebben wel schade, stress en een grote bek ellende terwijl er van te voren al duidelijk bezwaar was gemaakt tegen dit Gemeente-prestigeplan.

  De huiseigenaren wens ik heel veel steun, geduld, een hele lange adem en sterkte toe.
  De Gemeente wens ik nu eens fatsoen en empathie jegens de gedupeerden toe i.p.v. dat zij hun hakken weer eens diep in het zand duwen…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.