4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeRegionaalGastgezinnen in Purmerend vangen gezamenlijk 88 Oekraïense vluchtelingen op

Gastgezinnen in Purmerend vangen gezamenlijk 88 Oekraïense vluchtelingen op

Regionaal – Sinds het begin van het conflict zijn meer dan 5,32 miljoen mensen gevlucht uit Oekraïne. Het grootste deel van de vluchtelingen (2,9 miljoen) wordt opgevangen in Polen. In Nederland verblijven nu meer dan 48.000 vluchtelingen uit Oekraïne met een Basisregistratie Personen.

In Purmerend worden er 88 Oekraïners opgevangen door gastgezinnen. De noodopvang in het Burggolf Hotel herbergt 170 vluchtelingen uit Oekraïne en zit helemaal vol. Het voormalig gemeentehuis in de Beemster, welke net is opengegaan, met 75 plekken meer dan 18 vluchtelingen.

Purmerend heeft als verdeelsleutel opgekregen om 540 opvangplekken te realiseren. Hiervan is nog maar 45% gerealiseerd. Een woonblok van 40 van de tijdelijke woningen aan de Verzetslaan is halverwege deze maand goed voor ongeveer 80 personen.

In Edam-Volendam geeft de noodopvang in Zorgcentrum de Meermin Edam 221 vluchtelingen onderdak. Verder zijn er wat kleinschalige locaties in de regio zoals B&B’s die gezamenlijk 14 opvangplaatsen bieden aan vluchtelingen.

De veiligheidsregio’s zien dat het aantal noodopvangplaatsen stagneert en dat er nog beperkt zicht is op grootschalige duurzame opvang voor langere tijd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.