17.4 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendHele week feest bij Wereldwinkel Purmerend

Hele week feest bij Wereldwinkel Purmerend

Purmerend – Muziek, film, gedichten, kortingsacties en een openingswoord van de burgemeester. Op zaterdag 14 mei kan niemand om de verjaardag van de Wereldwinkel heen! De festiviteiten vinden plaats op het Waagplein, in de Wereldwinkel en het Stamhuis.

De Wereldwinkel Purmerend bestond in 2021 een halve eeuw. Alle reden voor een feestje, vinden de vele vrijwilligers. Vorig jaar gooide corona roet in het eten en dus wordt het jubileum dit jaar groots gevierd. De feestweek loopt vanaf 10 mei en eindigt op zaterdag 14 mei met een niet te missen straatfeest. Thema rondom veel activiteiten: ‘help kinderarbeid de wereld uit’.

Muziektent

Als startsein van de festiviteiten van die dag houdt burgemeester Don Bijl om 11.00 uur een toespraak in de Wereldwinkel. Op het Waagplein treden in een feesttent het Beemster kinderkoor, het jeugdorkest van Muziekschool Waterland, Crescendo en band Arnold op. 

Gedichten en films

Om 13.15 uur en 14.45 uur vinden in de tent en in de Wereldwinkel dichterssessies plaats. Het Stamhuis vertoont tweemaal de film Sun Children, waarin het onderwerp kinderarbeid centraal staat. De film wordt afgewisseld met portretten van producenten van de producten die de Wereldwinkel verkoopt en van de goede doelen waar de winkel aan doneert.

Geschiedenis Wereldwinkel

In en rond de Wereldwinkel zelf wordt teruggeblikt op vijftig jaar Wereldwinkel Purmerend. Er is een tentoonstelling over ‘hoe het allemaal begon’. Bovendien staan er marktkramen waar de Wereldwinkel speciaal voor deze gelegenheid bijzondere producten te koop aanbiedt.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.