1 C
Purmerend
zondag 3 december 2023
HomePurmerendKermis in opbouw in de binnenstad "dit lijkt wel de grootste voorjaarskermis...

Kermis in opbouw in de binnenstad “dit lijkt wel de grootste voorjaarskermis ooit” (fotoimpressie)

Purmerend – De kermisexploitanten zijn druk bezig om hun attracties gereed te maken voor aanstaande vrijdag, dan opent burgemeester Bijl in het bijzijn van een surprise-act om 14.00 uur de kermis. Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 mei staat de kermis in het centrum, op de Koemarkt, voor de Markthal, Plantsoenstraat, Schapenmarkt, Plantsoengracht, Bolwerk, Koestraat en Nieuwstraat tussen Plantsoengracht en Koestraat.

Voorbijgangers reageren verbaasd. “Dit lijkt wel de grootste voorjaarskermis ooit.” Dit lijkt te kloppen want twee jaar terug stonden er ‘slechts’ 40 attracties en dit jaar 55 attracties. “De kermis in Purmerend is één van de grootste kermissen van het land in de maand mei.”, geeft de gemeente Purmerend aan.  

Van Purmerendse primeurs tot attracties die lange tijd niet in Purmerend hebben gestaan. En van behendigheidsspelen tot diverse consumptiezaken met onder andere oliebollen, suikerspinnen, churros en curly chips. Voor de kleintjes lijkt er ook voldoende vermaak met een ruime keuze uit diverse attracties.

Omleiding

Van woensdag 11 tot en met maandag 23 mei zijn de Plantsoengracht en Nieuwstraat tot aan de Koestraat afgesloten. Er is een omleiding via de Gedempte Where, Gedempte Singelgracht en Westerstraat. De Nieuwstraat is op dinsdag 17 mei van 00.00 – 16.00 uur afgesloten. Er is een omleiding ingesteld via de Wolthuissingel, Julianastraat en Herengracht.

Programma

  • vrijdag 13 mei, 14.00 uur: officiële opening door burgemeester Don Bijl met surprise-act
  • zondag 14 en 22 mei: straattheater
  • woensdag 18 mei: kortingsdag
  • donderdag 19 mei: dag voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking (mensen die aangemeld zijn, mogen dan gratis in de attracties). Door de verwachte drukte is het onmogelijk de dag voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking (donderdag 19 mei) ook prikkelarm te maken.

Kijk voor alle informatie over het programma op kermispurmerend.nl.

Fotografie: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Na 2 jaar brodeloos te zijn geweest willen de mensen van de kermis hun eigen snee brood verdienen en ons (samen met de Purmerendse horeca) een hele fijne beleving geven.
    Laten we het gezellig en veilig houden, voor iedereen.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte sneeuw
1 ° C
2.2 °
-0 °
83 %
1.8kmh
34 %
zo
2 °
ma
2 °
di
4 °
wo
7 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.