14.3 C
Purmerend
maandag 25 september 2023
HomePurmerendMelkwegbrug weer open door noodoplossing “handmatig gesloten”

Melkwegbrug weer open door noodoplossing “handmatig gesloten”

Purmerend – Gisteravond om 18:00 uur ging de Melkwegbrug weer open nadat deze het gehele weekend was afgesloten door een technisch mankement. De brug sloot niet goed meer. Wel konden gebruikers via de boog de brug gebruiken.

Inmiddels is de oorzaak van de storing aan de Melkwegbrug bekend. Door een lek in de cilinders van de vergrendeling en een storing in de communicatie tussen de twee brugdelen kan de brug niet goed automatisch gesloten worden.

Inmiddels is de brug handmatig gesloten en kan er weer verkeer over de brug. De gemeente Purmerend geeft aan dat er nog wel aanvullende werkzaamheden verricht moeten worden om de brug definitief te repareren.

Zelfs de scheepvaart kan weer doorvaren. “We hebben een aantal noodoplossingen gedaan waardoor de brug in principe weer in bedrijf is. Dit is prettig omdat we midden in het vaarseizoen zitten en er deze week kermis is en er extra drukte over de fietsbrug te verwachten is. De te vervangen onderdelen worden met spoed besteld en zullen allemaal zo spoedig mogelijk hersteld worden.”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Dit betekent dat de brug de komende tijd nog een aantal keer voor vaarverkeer of voor wegverkeer gestremd zal zijn in verband met deze werkzaamheden. Dit zal door de gemeente worden gecommuniceerd.

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Uithuilen-slopen-degelijke wellicht lelijke brug bouwen nu de ‘mooie’ brug gezeur/gezever/ellende op blijft leveren en heel veel geld blijft kosten?

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,615FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.3 ° C
16.1 °
12.2 °
71 %
2.7kmh
40 %
ma
19 °
di
21 °
wo
22 °
do
19 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.