29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendIntermaris stelt 15 woningen ter beschikking voor Oekraïense vluchtelingen

Intermaris stelt 15 woningen ter beschikking voor Oekraïense vluchtelingen

Purmerend – Woningcorporatie Intermaris stelt 15 woningen ter beschikking voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Deze woningen in de Wheermolen worden in 2025 gesloopt en maken dan plaats voor nieuwe appartementen. Het gaat om woningen in de Boeierstraat, Pluutstraat en Schokkerstraat.

Tot die tijd worden de woningen tijdelijk verhuurd. Intermaris wil hiermee bijdragen aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente zegt de bijdrage enorm te waarderen omdat er sprake is van een enorme opvanguitdaging.

De vluchtelingen die worden opgevangen kunnen hier voorlopig even tot rust komen. Samen met lokale organisaties ondersteunt de gemeente deze gezinnen waar nodig. Hierin werkt de gemeente samen met Clup Welzijn en de wijkmanager. De woningen zijn in principe voor maximaal 18 maanden beschikbaar.

De gemeente en woningcorporatie Intermaris werken samen met de buurt aan een nieuw Wheermolen-Oost. De komende 10 jaar komen hier zo’n 1.000 nieuwe woningen. Flats worden gerenoveerd en de buitenruimte wordt opgeknapt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

5 REACTIES

 1. Regering gaat gemeenten dwingen asielzoekers op te nemen, alles in Nederland puilt uit en loopt vast in regelgeving, tenzij je van ver weg komt. Als echt alles is uitgeput komt deze regering met de gemeenten pas over de brug richting de eigen bevolking die dit circus nota bene al decennia financiert en de oudste rechten heeft. De maat is vol !

 2. Het is schandalig mijn zoon je werkt hard, betaald belasting staat jaren ingeschreven bij woningnet en nu moet hij achter in de rij aansluiten met vrouw en kinderen(1jr en 9 jr). Laten we eerlijk zijn we gunnen de Oekrainse vluchtelingen alles. Maar waarom zo’ n onderscheid? Wij hebben voor deze cowboys gestemt!

 3. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt !!! Jongeren die verdomme nog tot hun 30ste 31ste thuis wonen geen eigen toekomst kunnen opbouwen. Mensen met kinderen die wachten op een woning en van hot naar her verkassen. Waar zijn we nou mee bezig zeg. Moeten we het braafste kind van de klas uithangen over de hoofden van ons eigen volk???
  Woest ben ik! Mede omdat ik geleerd heb eerst voor jezelf goed te zirgen voordat je anderen kan helpen. Maar neeeee onze politiek en correxte meelopers van onze gemeente beslissen dat wij naar de klote kunnen gaan
  Dit kan nooit lang duren voor de pleuris uitbreekt

 4. Schandalig de jongeren in onze stad kunnen niet eens aan een woning komen doe daar eens wat aan eigen stedelingen eerst

 5. Deze vijftien woningen in de Wheermolen worden in 2025 gesloopt.
  De woningen zijn in principe voor maximaal 18 maanden beschikbaar.

  Ik gun de Oekraïnse vluchtelingen alles wat ze nodig hebben maar wat ben ik blij dat in mijn huishouding niemand al jarenlang op de wachtlijst staat voor een huurwoning…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.