20.3 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendNieuwbouw Wagenweg 10: hoogste punt bereikt 

Nieuwbouw Wagenweg 10: hoogste punt bereikt 

Purmerend – Bij de nieuwbouw van 131 huurappartementen aan de Wagenweg 10 in Purmerend is het hoogste punt bereikt. Dat is vandaag gevierd met het hijsen van de vlaggen door wethouder Thijs Kroese (Gemeente Purmerend), Stefan van Schaik (Wooncompagnie), Ad Heeman (Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer) en Richard Groen (Bot Bouw).

Bot Bouw uit Heerhugowaard ontwikkelt en bouwt het complex met een hoogwaardige uitstraling, dat bestaat uit 26 sociale huurappartementen, 39 appartementen in de gereguleerde middenhuur en 66 vrije sector huurappartementen. In het plan komen verder 91 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers van de middenhuur en vrije sector huurwoningen en 33 parkeerplaatsen in het openbaar gebied. Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (Rail & OV) heeft de gereguleerde middenhuur en vrije sector huurappartementen met bijbehorende parkeerplaatsen aangekocht. De sociale huurwoningen worden eigendom van corporatie Wooncompagnie.

Voorrang voor huurders uit Purmerend

Om de doorstroom in de woningmarkt te bevorderen, krijgen huurders uit Purmerend die een sociale huurwoning achterlaten, voorrang bij toewijzing van een huurappartement in de gereguleerde middenhuur. Wethouder Thijs Kroese van de gemeente Purmerend is verheugd dat er weer extra woningen bij zijn gekomen in het Wagenweggebied. ‘Het gebied staat nu vol met bouwkranen en dat is goed. Er zit veel vaart in de bouw en we hebben er met deze woningen weer 65 broodnodige betaalbare woningen bij in onze stad. Extra mooi is het deel dat gereserveerd is voor Purmerenders, waardoor er binnen de stad doorstroming kan plaatsvinden. Het Wagenweggebied verandert steeds meer in de levendige stadswijk die we voor ogen hebben.’

Totale woningaanbod vergroten

Ook Ad Heeman van Rail & OV is zeer verheugd met het bereiken van het hoogste punt. ‘Dit complex wordt gebouwd voor de verhuur en past uitstekend in ons beleid om duurzaam te beleggen in hoogwaardige woningen op kansrijke locaties.’ Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie, vult aan: ‘Wij zetten alles op alles om het totale woningaanbod te vergroten. De afschaffing van de verhuurderheffing is hiervoor noodzakelijk. Woningcorporaties kunnen ondanks de sterk stijgende bouw- en onderhoudskosten met de extra financiële ruimte blijven bouwen en verduurzamen. En dat is ontzettend belangrijk nu we te maken hebben met een wooncrisis én een energiecrisis. Wooncompagnie is er trots op dat we, na de zeventig woningen aan de Lambertus Huisengastraat, nog eens 26 sociale huurwoningen kunnen toevoegen aan onze woningvoorraad in Purmerend.’ Richard Groen, Ontwikkelmanager van Bot Bouw, is eveneens trots op het bereiken van het hoogste punt. ‘Hiermee bereiken we een belangrijke mijlpaal in de realisatie van een kwalitatief hoogwaardig woonproduct voor onze afnemers Rail & OV en Wooncompagnie alsmede voor de Purmerenders.’

Meer informatie voor belangstellenden

De bouw verloopt sinds de start in juni 2021 voortvarend. De woningen worden in fases opgeleverd. Eind van dit jaar levert Bot Bouw als eerste de sociale huurwoningen op, gevolgd door de vrije sector huurappartementen. De advertenties voor de sociale huurwoningen komen te staan op de website van Woonmatch Waterland. Geïnteresseerde bewoners voor de vrije sector huurwoningen melden zich aan via de website www.hureninuna.nl.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Lees effe aandachtig;
  131 huurwoningen en 124 parkeerplaatsen met de volgende verdeling:
  26 sociale huurappartementen ZONDER parkeerplaatsen,
  39 appartementen in de gereguleerde middenhuur + 66 vrije sector en 91 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers van de middenhuur en vrije sector huurwoningen
  33 parkeerplaatsen in het openbaar gebied

  Nu woon ik in de buurt van een vrij nieuw appartementencomplex sociale huur: minimaal 75% bewoners rijden een auto.
  En er om heen rijdt menig huishouden 2 of 3 auto’s.

  Hoezo dan 26 sociale huurappartementen ZONDER parkeerplaatsen en 91 parkeerplaatsen voor 105 appartementen (middenhuur en vrije sector?
  Dan kun je natuurlijk heel royaal zeggen dat er 33 parkeerplaatsen zijn voor algemeen gebruik zijn maar het totaal is simpelweg 124 parkeerplaatsen voor 131 woningen……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
73 %
0.9kmh
98 %
do
24 °
vr
27 °
za
27 °
zo
20 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.