15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomedierenAsiel Westerweg heeft GEEN tekort aan voer: sympathieke oproep loopt een beetje...

Asiel Westerweg heeft GEEN tekort aan voer: sympathieke oproep loopt een beetje uit de hand

Purmerend – Veel Purmerendsers schrokken zich dit weekend een hoedje. Een sympathiek bedoelde oproep van het asiel aan de Westerweg in Purmerend dat donaties welkom zijn, liep compleet uit de hand. Het bericht van de opvanglocatie werd doorgedeeld, omgeschreven en vergroot. Maar van een voedseltekort is absoluut geen sprake.

Het doet een beetje denken aan het verhaaltje dat je in het oor van een klasgenootje fluistert. Iedere keer dat het wordt doorverteld, verandert het weer een beetje. Zo kon het gebeuren dat het idee ontstaan is, dat de Purmerendse locatie een gebrek heeft aan diervoeding.

“Dat is beslist niet waar”, vertelt Saskia, woordvoerder van de dierenbescherming. “Soms doen we een sympathiek bedoelde oproep. Mensen van wie het huisdier is overleden hebben vaak voer en andere spullen over. En er zijn mensen die in de supermarkt speciaal voor ons wat inkopen. Ook met textiel zijn we altijd blij.”

Hoewel het asiel blij is met alle giften die het krijgt, benadrukt de dierenbescherming dat er absoluut geen sprake is van te weinig voedsel. Brokken worden voor alle vestigingen collectief ingekocht. Ook aan speciaal dieet- en allergievoer is geen gebrek. De locatie aan de Westerweg is één van de vele opvangcentra die valt onder de dierenbescherming. Naast centra voor honden en katten, beheren zij ook speciale centra voor bijvoorbeeld knaagdieren, egels en wild. Ook verschillende dierenambulances vallen onder de dierenbescherming.

De uitingen die werden geplaatst onder de berichten op social media dat gemeenten Purmerend en Alkmaar hun verantwoordelijkheid moeten nemen, zijn onterecht. Ook komen de dieren echt niets te kort.

Maar heeft u toevallig voer, handdoeken, krabpalen of reismandjes over? Of vindt u het leuk om speciaal voor het asiel iets te kopen? Giften zijn altijd welkom!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Verdrietig maar ook grappig om te lezen tegelijk. Daar waar de dierenbescherming jaren geleden heeft besloten om het ‘Purmerendse’ asiel te sluiten en de boel in de verkoop te gooien zit nu ‘Alkmaar’ (gelukkig voor de dieren) op deze locatie. Ik ben trots op elke bewoner die gereageerd en/of gehandeld heeft om de de dieren wat te gunnen en tot actie is overgegaan. De dierenbescherming hoeft helemaal niet in de verdediging te schieten. Toon trots en lof zou ik zeggen dat er nog steeds mensen zijn die zich om de dieren en de inzet van de vrijwilligers bekommeren. Heb je over Dierenbescherming? Schenk door naar de kleinere stichtingen. Ook zij kunnen hulp gebruiken

 2. Schiet mij maar lek (bij wijze van spreken).

  Dit was de startpost op Facebook op 20 mei j.l.:
  ‘Lieve mensen…. het dierenasiel aan de Westerweg in Purmerend heeft een groot tekort aan voer voor vooral katten maar ook voor honden. Wie o wie heeft er nog voer of zou eventueel wat willen kopen en daar naar toe willen brengen. Alvast hartstikke bedankt.
  En voor eventuele donaties staat er een collectebus bij de klantenservice balie van de Vomar op het Meerland.’

  Nog minder dan 1 uur geleden wordt dit op Facebook geplaatst door de topicstarter:
  ‘Lieve mensen….namens de dieren bedankt voor alle hulp zoals het delen van dit bericht, het doneren en brengen van voer naar het asiel en de donaties in de collectebus (die voorlopig bij de Vomar blijft staan). De dieren zijn er enorm mee geholpen.’

  Dan zou je toch denken dat er zowel voedsel als geld tekort was/is bij het asiel.
  Menigeen heeft danook voedsel en/of geld gegeven.
  Tsja, de reacties zijn niet mals op Facebook: de reageerders zijn oprecht verontwaardigd en spuien hun ongenoegen.
  Voor de beestjes hè omdat men het startbericht op Facebook 100% vertrouwde en geloofde…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.