15 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomeSchipholEconomie Haarlemmermeer groeit het snelst van alle regio's in Nederland

Economie Haarlemmermeer groeit het snelst van alle regio’s in Nederland

Haarlemmermeer – De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De regio Haarlemmermeer stak er met kop en schouders bovenuit met een groei van maar liefst 18%. Hierna volgen Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam met respectievelijk 11 en 10%. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

De Nederlandse economie was in het eerste kwartaal met 7 procent gegroeid vergeleken met een jaar eerder. Voornamelijk doordat het land in het eerste kwartaal van 2021 nog in een strenge lockdown zat, viel dit cijfer uitzonderlijk hoog uit.

Bij Haarlemmermeer komt het doordat er meer vliegverkeer is op Schiphol dan een jaar geleden, toen er een enorme daling was in het aantal vluchten. In Zeeuws-Vlaanderen zorgden vooral de industrie en de horeca voor een sterke groei. De grotere economische groei in Amsterdam is voornamelijk te danken aan herstel van de reisbemiddeling en de horeca.

In meeste regio’s 6 tot 8 procent groei ten opzichte van een jaar eerder

In de meeste regio’s groeide de economie in het eerste kwartaal van 2022 met ongeveer 6 tot 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De industrie, de horeca en de reisbemiddeling waren hiervoor de voornaamste aanjagers. Met name de horeca en de reisbemiddeling profiteerden van de versoepeling in de maatregelen tegen het coronavirus.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,943FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15 ° C
15.7 °
14.4 °
81 %
2.7kmh
98 %
za
17 °
zo
16 °
ma
19 °
di
19 °
wo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.