15.6 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeZaanstadOok dit jaar zet Zaanstad zich in voor een goed gevulde kalender...

Ook dit jaar zet Zaanstad zich in voor een goed gevulde kalender met activiteiten door de Reuring-regeling 

Ook voor 2022 trekt de gemeente geld uit voor initiatieven die zorgen voor meer levendigheid in de stad. Wethouder EZ Hans Krieger: “De Reuring-regeling in 2021 was erg in trek en heeft een kalender met mooie activiteiten opgeleverd die zorgen voor levendigheid en ontmoeting. Nu alle coronamaatregelen zijn afgeschaft, willen inwoners er weer meer op uit. Ondernemers en verenigingen staan te popelen om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Hun financiële slagkracht is echter beperkt na twee zware coronajaren en daarom springt Zaanstadbij. Investeren is hard nodig om ook op termijn een levendige stad te blijven met een aantrekkelijk aanbod van winkels, horeca en activiteiten.”

Er is in totaal € 295.000 beschikbaar, met een maximum van € 25.000 per aanvraag. Hierbij dient de aanvrager minimaal 50% zelf te betalen. Aanvragen kan tot 1 november 2022. De activiteiten dienen plaats te vinden voor 1 mei 2023. Ondernemers hebben zo ruim de tijd om met elkaar een goed gevulde kalender neer te zetten met initiatieven. Initiatieven die al subsidie ontvangen van de gemeente komen niet in aanmerking.

Organisatoren slaan de handen ineen
De Reuring-regeling van 2021 heeft voor veel positiviteit gezorgd onder onze ondernemers, instellingen en inwoners. De regeling heeft organisatoren ertoe gezet om de handen ineen te slaan en samen initiatieven te ontwikkelen die helpen om de vitaliteit en levendigheid binnen Zaanstad terug te brengen. Door het meedenken, samen organiseren en de ontstane betrokkenheid is er ‘reuring’ in Zaanstad ontstaan. Deze beweging wil de gemeente versterken zodat er dit jaar en de eerste maanden van 2023 nóg meer activiteiten op de kalender komen die mensen op de been brengt.

Initiatieven van klein tot groot
De afgelopen maanden zijn er vanuit de Reuring-regeling verschillende activiteiten ondersteund zoals de kortebaan paardendraverij in Assendelft en de Zaanstad Business Cup, een voetbaltoernooi voor het Zaans bedrijfsleven met als doel samen bewegen en netwerken. Op 8 juni vindt de grote buitenspeeldag voor kinderen plaats, georganiseerd door winkeliersvereniging De Saen.  Ook kleinere initiatieven komen in aanmerking voor steun. Enkele voorbeelden hiervan zijn de soepfiets die langs verzorgingshuizen gaat om bewoners een hart onder de riem te steken en een lokale ontmoetingsbijeenkomst voor ouderen.

Zaans Ket
Een ander aansprekend voorbeeld is Zaans Ket: een culinair-culturele samenwerking van Groos, De Fabriek, D’Swarte Walvis, Lab-44, De Bullekerk, Slager a/d Schans en Brouwerij Hoop. Verspreid over het jaar zorgen zij voor verschillende activiteiten. Zo vond afgelopen Koningsdag hun ‘Balletjes on Tour’ plaats. Een fietstocht waar onderweg op verschillende punten ‘balletjes van oranje’ geserveerd werden. Ook voor komende zomer staan een aantal culinair-culturele evenementen van Zaans Ket op stapel. Stichting ’t Regthuys in Westzaan zorgde afgelopen weekend onder de naam ‘Reuring’ voor allerlei activiteiten in Westzaan op het gebied van muziek, cultuur en sport. Ook deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door de Reuring-regeling.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
69 %
1.7kmh
10 %
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.