6.8 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
HomeSchipholVakantie-ontdekking oplossing voor Kromme Spieringweg

Vakantie-ontdekking oplossing voor Kromme Spieringweg

Vijfhuizen – Een ontdekking van een medewerker van het gemeentelijke cluster Beheer en Onderhoud is de oplossing voor de vaak kapotgereden en daardoor onveilige Kromme Spieringweg bij Vijfhuizen. 

Dat zit zo. De weg, specifiek het gedeelte tussen de Schipholweg en de Zwanenburgerdijk, is populair als sluiproute bij groot en zwaar verkeer. En dit maakt lang niet altijd gebruik van de passeerstroken. Met als gevolg dat de zware jongens van de weg op het bestratingsmateriaal voor de bermen terecht komen. Het gevolg is dat deze graskeien, gemaakt van hard plastic, kapot of zelfs uit het wegdek worden gereden. 

Dat is niet bevorderlijk voor de veiligheid en kan schade veroorzaken. De weggebruikers maar ook de mensen van Beheer en Onderhoud ergeren zich groen en geel aan deze situatie. Want hoe vaak je er ook een aannemer op afstuurt om de boel te repareren, zo weten ze uit ervaring, de weg ligt er na verloop van tijd opnieuw beroerd bij. “Het zag er af en toe écht niet meer uit.” 

Een stevig geheel 

De gemeente stond min of meer op het punt om de weg geheel flink onderhanden te laten nemen, zeg maar groot onderhoud in plaats van reparatie nummer zoveel, toen één van de medewerkers van Beheer en Onderhoud terugkeerde van vakantie met een verhaal over zijn ontdekking. De bewuste ambtenaar had kennelijk onderweg behalve voor zijn omgeving ook oog voor de lokale graskeien gehad. Die waren van beton en geplaatst met steunrug waardoor de graskeien één stevig geheel met de weg vormen. 

Met bakken uit de hemel 

De vakspecialisten van de gemeente Haarlemmermeer zijn in gesprek gegaan met de maker van deze graskei. Ze hebben een offerte aangevraagd en er kwam groen licht voor de uitvoering. Helaas konden de eieren van Columbus niet al in december worden aangebracht, wat de bedoeling was, omdat er anders bereikbaarheidsproblemen zouden ontstaan. Maar het geduld is beloond en inmiddels is de Kromme Spieringweg in goede en veilige staat weer vrijgegeven voor gebruik.

Wel moeten de graskeien nog in regenen”, zeggen de medewerkers van Beheer en Onderhoud. Op het moment van schrijven, valt het water met bakken uit de hemel.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.8 ° C
8 °
6.1 °
77 %
2.2kmh
100 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.