17.8 C
Purmerend
woensdag 10 juli 2024
HomePurmerendWeekendtip: Kunst kijken in de Purmerendse Markthal, De Purmerend Art Fair

Weekendtip: Kunst kijken in de Purmerendse Markthal, De Purmerend Art Fair

Purmerend – Zaterdag 28 mei en zondag 29 mei wordt er in de Markthal een kunstbeurs georganiseerd. Deze gratis toegankelijke kunstbeurs wordt gehouden om te vieren dat 20 jaar geleden in Purmerend de eerste Kunstroute plaats vond. De Purmerend Art Fair is beide dagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Zaterdagochtend 10.00 uur opent wethouder Cultuur Eveline Tijmstra de Purmerend Art Fair. 46 kunstenaars, die deelnemer zijn (geweest) van de Kunstroute Purmerend, tonen op deze inspirerende plek hun werk in verschillende disciplines. Van schilderkunst tot beeldhouwen, van textiel tot keramiek.

Kunst doet ontspannen

Rondstruinen dit weekend op deze gratis toegankelijke kunstbeurs en je ogen goed de kost geven werkt ontspannend. Al het andere kun je voor even vergeten en je overgeven aan hetgeen je ziet en ervaart. Misschien doe je inspiratie op en krijg je ideeën voor je eigen leven. Naast de kant van de toeschouwer is er het perspectief van de beoefenaar. Hoe interessant is het om een kijkje in het hoofd van de kunstenaar te nemen. Vraag erna en ga het gesprek aan. Bewezen is dat kunst kijken je stressniveau verlaagd. Zonder pillen, gewoon door te praten, te luisteren en te kijken.

Met de grote diversiteit aan kunstdisciplines en de persoonlijke contacten met de kunstenaars is Purmerend Art Fair een bruisende ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Tijdens Purmerend Art Fair is voor geïnteresseerden in 20 jaar Kunstroute een gratis jubileumkrant beschikbaar.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.5 °
17.2 °
84 %
1.8kmh
78 %
wo
21 °
do
19 °
vr
18 °
za
15 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.