17.7 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeCentrum3D-Kunstwerken op de Koemarkt moeten fietsers laten afstappen

3D-Kunstwerken op de Koemarkt moeten fietsers laten afstappen

Purmerend – Vier 3D-kunstwerken moeten er voor zorgen dat het voetgangersgebied op de Koemarkt de komende maanden ook echt fietsvrij blijft. Handhaving begint twee weken met waarschuwen. Daarna zullen er ook echt boetes worden uitgedeeld.

Graffiti-artiesten Jan Stel en Arjan Jansen zijn sinds gisteren bezig met de eerste tekening. Op iedere hoek van de Koemarkt zal over ongeveer twee weken een kunstwerk van het duo pronken. Onder schildering komt de #ikfietsnietopdekoemarkt te staan.

Aan die hashtag is ook een leuke winactie verbonden. Iedereen die een ludieke foto met één van de kunstwerken maakt en deze met #ikfietsnietopdekoemarkt op Facebook of Instagram plaatst, maakt kans op een cadeaubon die kan worden besteed op de Koemarkt.

De kunstwerken worden gemaakt met spuitbussen acrylverf. De 3D-schilderingen zullen uiteindelijk vervagen. Na een aantal maanden verwijdert de gemeente de restanten van de schilderingen.

Het creatieve initiatief om zo het terassengebied veilig en fietsvrij te krijgen is geïnitieerd vanuit het overleg tussen BIZ Koemarkt en Horeca Ondernemers Purmerend. En vervolgens opgepakt door het programma Binnenstad. Ook al is de Koemarkt voetgangersgebied, gebeurt het nog te vaak dat fietsers en brommers door het bedienend personeel en bezoekers rijden. Soms met gevaarlijke situaties tot gevolg.

Foto’s: Regio Purmerend

Update 7 juli 2022:

Bekijk ook dit artikel:





Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Die tekeningen, ha ha! Dat zal ze leren, vast en zeker… maar denk het niet. Stop trouwens eens met dat kinderachtige gedoe met periodes van waarschuwen door BOA’s. Iets dat niet mag, mag niet. En fietsen in voetgangersgebied mag al een hele tijd niet. Wat is er niet duidelijk aan dat je daar niet mag fietsen? Gewoon bekeuren bij overtreding en niet zo zuinig ook. Net als voor het parkeren op de bushalte bij de Febo en het dubbel parkeren in de Westerstraat. Ook die overtredingen worden veel te weinig bestraft, zodat dit ongewenste verkeersgedrag wordt gevoed en blijft bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.7 ° C
18.3 °
17 °
75 %
0.5kmh
5 %
wo
21 °
do
22 °
vr
21 °
za
18 °
zo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.