20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeBeemsterAgressieve kauw valt inwoners Middenbeemster aan

Agressieve kauw valt inwoners Middenbeemster aan

Middenbeemster – Het is goed raak in Middenbeemster. Een kauw op de hoek van de Rombout Hogerbeetstraat en de Prins Mauritsstraat valt voorbijgangers aan. Als je in de omgeving loopt, kun je beter je hoofd en nek goed bedekken. De vogel vliegt gericht op mensen af en scheert met uitgestrekte poten rakelings langs de hoofden van voetgangers.

Veel bewoners beschrijven hetzelfde: de zwarte vogel die langs hun nek, oren en hoofd vliegt. Voor zover bekend heeft nog niemand lichamelijke schade opgelopen.

Het gebeurt vaker dat kauwen rond deze tijd agressief gedrag vertonen. Kauwen beschermen hun de jongen uit hun nest in de periode dat deze beginnen met vliegen. Als de kleintjes de vaardigheid onder de knie hebben, vaak na enkele dagen tot een week, stoppen de ouders met de verdediging en zullen de inwoners van Middenbeemster weer rustig naar de supermarkt kunnen lopen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.