16.4 C
Purmerend
dinsdag 26 september 2023
HomeRegionaalDit weekend: 5 planeten in een rij te zien met het blote...

Dit weekend: 5 planeten in een rij te zien met het blote oog

Regionaal – Je moet er vroeg voor op en de hemel moet helder zijn, maar wie dat doet kan een fenomeen bewonderen die sinds zich december 2004 niet meer heeft voorgedaan. Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus liggen dan op één lijn.

Morgenochtend zijn de planeten het dichtst bij elkaar. Mercurius wordt mogelijk nog een dingetje want deze staat erg laag, maar in ieder geval zijn er vier, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus, met het blote oog te zien. Naarmate juni vordert wordt Mercurius helderder, maar dan staan wel de rest van de planeten verder van elkaar af waardoor je mogelijk niet meer de hele rij tegelijk kunt waarnemen.

Wil je de planeten op een rijtje aanschouwen? Zorg dat je op een plek staat zonder kunstmatig licht en met vrij uitzicht op het oosten en zuidoosten. De beste tijd om de vijf planeten te bekijken is 30 to 40 minuten voor zonsopgang. Dit weekend is dit ongeveer kwart voor vijf.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,619FansLike
2,501VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.4 ° C
18.3 °
15 °
77 %
1.3kmh
100 %
di
21 °
wo
21 °
do
19 °
vr
19 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.