17.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomePurmerendGratis toegankelijk zelfreinigend toilet op de Schapenmarkt "Het gerucht gaat dat er...

Gratis toegankelijk zelfreinigend toilet op de Schapenmarkt “Het gerucht gaat dat er een wc-rol van wel 1,6 kilometer in zit”

Purmerend – De binnenstad van Purmerend heeft vanaf 3 juni 2022 een zelfreinigend openbaar toilet op de Schapenmarkt. Wethouder Eveline Tijmstra heeft deze 24-uurs openbare toiletvoorziening vandaag geopend. Het toilet is ook toegankelijk voor mindervaliden en iedereen kan er gratis gebruik van maken. 

Wethouder Tijmstra: ‘Het plaatsen van het toilet was een intensief traject. We zijn het gesprek aangegaan met de horecaondernemers op en rond de Koemarkt om te kijken naar de mogelijkheden. Daarnaast moest er bij de mogelijke locaties rekening gehouden worden met kabels en leidingen en de mogelijkheid van een aansluiting op het riool. We zijn blij dat we met elkaar een goede plek hebben kunnen vinden. Uit de gesprekken met de stad over de toekomst van de binnenstad is vaak de vraag gekomen naar een openbaar toilet. Daaruit blijkt dat de voorziening aansluit bij de behoefte van de bezoekers.’

Gastvrije binnenstad

Chris Boer, raadslid Leefbaar Purmerend, heeft zich hard gemaakt voor een openbaar toilet. Boer: “De stad heeft meerdere openbare toiletten, maar deze sluiten als het betreffende gebouw sluit. Bijvoorbeeld in het Eggertcentrum. Dat betekent dat er in de avond en nacht geen toilet is. Dat past niet bij de gastvrije binnenstad die we willen zijn. Daar hoort dus deze voorziening bij.”

Het toilet is te vinden aan de rand van de Schapenmarkt waar eerder de pop-up toilet stond. Het toilet is zelfreinigend en zo ingesteld dat de deur niet dichtgaat als er meerdere personen tegelijk naar binnen gaan. Het gerucht gaat dat er een wc-rol van wel 1,6 kilometer in zit.

De pop-up toilet die een tijd dienst heeft gedaan.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.9 ° C
18.9 °
16.2 °
68 %
7.2kmh
65 %
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.