16.6 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendReuring Festival bouwt samen met inwoners van Purmerend en Beemster aan levensgrote...

Reuring Festival bouwt samen met inwoners van Purmerend en Beemster aan levensgrote molen van karton

Purmerend – Reuring Festival viert de fusie van de gemeente Purmerend en Beemster met een  groot kunstproject van de Franse kunstenaar Olivier Grossetête. Een levensgrote Beemstermolen van karton wordt tijdens het festival gebouwd op de Koemarkt in Purmerend. En iedereen vanaf 9 jaar kan meedoen! 

In de Markthal op de Koemarkt wordt van maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni de bouw van de Beemstermolen voorbereid in workshops. Op zaterdag 25 juni worden alle onderdelen naar de Koemarkt verplaatst waar deelnemers en publiek samen de molen opbouwen. Ook het afbreken op zondag 26 juni, waar het publiek ook weer aan kan deelnemen, wordt een groot spektakel. 

Reuring Festival heeft alle handen nodig. Kom meebouwen aan dit unieke kunstwerk van Olivier Grossetête. Meld je aan via [email protected]

Olivier Grossetête is bekend van het maken van fantastische monumentale kartonnen constructies over de hele wereld. Iconische gebouwen zoals bruggen en kathedralen worden op grote schaal nagebouwd waarbij kartonnen dozen, zonder tussenkomst van een machine, op elkaar worden gestapeld. Het is zo ontworpen dat het publiek zelf kan meebouwen, de toeschouwer wordt zelf kunstenaar.

Voor Reuring gaat Olivier Grossetête samen met alle deelnemers een molen bouwen. De Beemster werd ruim 400 jaar geleden leeggepompt met 43 molens. De Beemster was één van de eerste droogmakerijen in Nederland. Het Purmerends museum heeft een speciale nieuwe tentoonstelling De Beemster en Purmer – 400 jaar droge voeten. Tijdens het Reuring Festival mag je, als je dit artikel laat zien op je telefoon, gratis naar binnen!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.6 ° C
17.8 °
15.5 °
70 %
1.8kmh
100 %
zo
17 °
ma
23 °
di
18 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.