19.7 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendStart-up van Purmerendse Virgillia: contactloos betalen met de sieradenlijn van Adornpay

Start-up van Purmerendse Virgillia: contactloos betalen met de sieradenlijn van Adornpay

Regionaal – De Purmerendse Virgillia de Graaff en Almeerse Anouk Rademaker timmeren al meer twee jaar flink aan de weg met hun merk Adornpay. Naast hun gewone baan runnen ze ook hun bedrijf, al noemen ze het zelf liever een start-up. De start-up van beide dames kenmerkt zich doordat ze sieraden maken waarmee je ook contactloos kunt betalen, ook wel wearables genoemd. “Fashion & functionaliteit komen hier bij elkaar.”

Het idee van Adornpay ontstond tijdens de kennismakingsdag toen ze beide een deeltijdstudie bedrijfseconomie gingen volgen. “Als opdracht moesten we meer over onszelf vertellen aan de mensen naast ons. Tijdens dit eerste gesprek was er direct een klik met Anouk. We moesten een ondernemingsplan gaan opstellen; van idee tot aan het presenteren van het plan aan een fictieve investeerder, hier is het idee van AdornPay ontstaan”, zegt Virgillia.

Beide dames zijn in oktober 2019 met het idee aan de slag gegaan. “We hebben veel research gedaan om het idee om te zetten in een realistisch plan. We kwamen er tijdens deze research al achter dat dit iets was wat al bestond, alleen dan niet in de vorm zoals wij dit zouden willen doen.” 

Toen in maart 2020 de corona de kop opstak, besloten beide dames hun kans te pakken. “De wereld stond op zijn kop. Alles moest opeens op afstand en er moest veel contactloos. We zeiden direct tegen elkaar dat dit het moment was, ons idee is nu nog meer van waarde. We gaan dit gewoon doen.”

De sieraden zijn door de dames zelf ontworpen. Ze laten deze produceren bij fabrikanten waarbij duurzaamheid en ethisch verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat. “Dit zijn voor ons belangrijke waarden. Vanuit daar zijn we verdere beslissingen gaan nemen.”

Wat opvalt is de professionaliteit waarmee de dames de markt bestormen. “Inmiddels komt er een nieuwe collectie aan”, zegt Virgillia. “Binnenkort is er een professionele fotoshoot, waarna we de nieuwe collectie gaan lanceren.” Ze zitten niet echt stil want ook komt er een eigen horlogelijn aan. “We zijn in overleg met een fabrikant uit Zwitserland om te kijken of deze een horlogelijn kan produceren. Uiteraard kun je daarmee dan ook contactloos betalen. We heten niet voor niets Adornpay.”

Ook onze verslaggever mocht een tijdje een wearable testen en koos voor een leren armband. Via een app stort je een bedrag op de armband waarna deze klaar is om mee te betalen. Een soort prepaid wearable dus. We kozen, na registratie, ervoor om 50 euro op de wearable te zetten en gingen ermee op pad. Het betalen gaat eenvoudig, al leverde dat soms rare gezichten op want wie houdt er nu een armband voor een pinautomaat? In de app kun je dan meteen de transacties zien en wat het openstaande saldo nog is.

Directe koppeling met bank straks mogelijk

De dames zijn in overleg met de banken om betalingen direct van de bankrekening mogelijk te maken, zodat de tussenstap er eventueel uit kan, al zal de prepaid optie wel blijven. “Met een prepaid wearable kun je aan budgetbeheer doen, maar ook bijvoorbeeld het zakgeld van je kind op storten. De verwachting is dat de gesprekken in het derde kwartaal van 2022 zijn afgerond waarna we dit mogelijk gaan maken. Dan kan eventueel het beheer van de wearable via je eigen bank app lopen.”

Bekijk hieronder de collectie van Adornpay: (Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief voor 10% korting)


Ook uw bedrijf of dienst bij een groot publiek onder de aandacht brengen? Mail dan naar: [email protected]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.7 ° C
21.1 °
18 °
68 %
1.3kmh
48 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.