14.4 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomeHart van de RegioWesley strijdt tegen een hersentumor: "Ik wil dat mijn zoontje (0 jaar)...

Wesley strijdt tegen een hersentumor: “Ik wil dat mijn zoontje (0 jaar) blijvende herinneringen aan mij houdt”

De Rijp – Toen de Wesleys vrouw Martine 12 weken zwanger was, sloeg het geluk om als donderslag bij heldere hemel. Wesley werd gediagnostiseerd met een hersentumor, met een zeldzame genetische mutatie. Inmiddels is hij drie operaties verder en staat hij nog steeds wekelijks met zijn vrienden op het voetbalveld. Opgeven is geen optie, hij wil dat zijn zoontje blijvende herinneringen aan hem houdt. Zijn enige kans is een behandeling in Frankrijk.

Regio Purmerend sprak met Merel Maas, een goede vriendin van de familie. “Het is echt heel erg lastig voor te stellen, dat Wesley zo ernstig ziek is. Ook de artsen zeggen dat het eigenlijk niet klopt hoe zijn conditie nog is, in vergelijking tot zijn aandoening.” Ondanks drie operaties, chemotherapie en bestralingen, staat Wesley nog iedere week op het voetbalveld. Eind maart kreeg hij zijn laatste operatie, waarbij er weer een deel van de tumor is verwijderd.

Ook van die operatie herstelde de jonge vader heel erg snel. “Eind mei liep hij samen met zijn broer en vrienden de Dutch Mountain Trail, een wandelroute van 100km door het heuvelachtige Limburg in slechts 4 dagen tijd. Kortom, hij is zo dapper en sterk. Een echte doorzetter!”

Op naar Parijs

Wie denkt dat het allemaal wel mee valt, heeft het mis. De artsen kunnen niets meer voor hem doen. Een prognose hebben zij niet willen geven. Maar het zal in de gradatie van enkele maanden kunnen zijn, hoewel je bij Wesley nooit weet hoe het loopt.

Na grondig onderzoek via internet, connecties in de omgeving en gesprekken met meerdere artsen is de familie een behandeling in Frankrijk op het spoor gekomen: er loopt een onderzoek naar een nieuw medicijn(ONC201) dat in de laatste wetenschappelijke onderzoeksfase zit. Deze is gericht op de zeldzame mutatie die Wesley heeft. “Alles wat we kunnen aanpakken, pakken we met beide handen aan. Maar dit medicijn is nog niet erkend en dus vergoed de verzekeraar deze behandeling niet. Daarbij moeten we ervoor naar Parijs afreizen, het medicijn is in Nederland nog niet verkrijgbaar. Het wordt ook niet afgeraden door de artsen in Nederland. Deze behandeling is om de tumor hopelijk stil te zetten. Het slagingspercentage van deze kuur is circa 30% op basis van de nu gerapporteerde cijfers.”

Waar een klein dorp groot in is 

In De Rijp is de situatie van Wesley, Martine en zoontje Milan ingeslagen als een bom. Aan de crowdfund-actie die het gezin heeft opgestart om de behandeling in Parijs te kunnen bekostigen is met groot hart gehoor gegeven. “Het is echt ongelofelijk”, vertelt Merel. “In een week tijd is er ruim 50.000 van de 80.000 euro opgehaald. We zijn nu al over de helft. Maar er is nu al zo veel geld binnengebracht dat een eerste behandeling al zou kunnen starten.

Het is heel bijzonder om te zien waar een klein dorp groot in is. Prof-voetballers, horeca, en vele andere initiatieven. Iedereen geeft Wesley deze kans.”

Wil je het hele verhaal van Wesley lezen, of iets doneren? Bekijk dan hier de crowdfundactie voor Wesley.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
78 %
3.1kmh
100 %
vr
14 °
za
17 °
zo
19 °
ma
24 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.